Osmaniye Belediyesinin alt yapı çalışmalarında bulunan “Yerebatan Sarnıcı” ile ilgili olarak bir önlem alınmadığı bildirildi.
İlk olarak Belediye Başkanı İbrahim Çenet’in 26 Temmuz’da, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla kamuoyunun bilgi sahibi olduğu sarnıçla ilgili, yetkililerden bugüne kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.
Roma Dönemine ait olduğu düşünülen “Yerebatan Sarnıcı”nın bulunduğu alanın bariyerlerle kapatıldığı fakat alanda herhangi bir güvenlik görevlisinin beklemediği gözlemlendi.

OSMANİYE’DE BU İLGİNÇ KUŞUN YAŞADIĞINI BİLİYOR MUYDUNUZ? OSMANİYE’DE BU İLGİNÇ KUŞUN YAŞADIĞINI BİLİYOR MUYDUNUZ?

Whatsapp Görsel 2024 07 31 Saat 12.24.32 406E1E14Sarnıçın bulunduğu alanda daha farklı tarihi bulgulara rastlanmasının ihtimaller arasında bulunması dahi halkı heyecanlandırıyor. 
Osmaniye halkı, belediye çalışmaları esnasında bulunan “Yerebatan Sarnıcı” hakkında detaylı 
bilgi için yetkililerden açıklama bekliyor.  
Burayla ilgili kentteki tarihçilerden görüş alındı mı?
Bölgede neden güvenlik görevlisi bulunmuyor?
Araştırma yapılıyorsa ne zaman sonlanacak?
Sarnıçla ilgili olarak bundan sonraki süreçlerde ne gibi çalışma yapılacak?
Tarihi bulgulara rastlanıldığında daha geniş alanda çalışma yürütülecek mi? Gibi sorular yanıt beklerken Yerebatan Sarnıcıyla ilgili gelişmeler merakla bekleniyor.
Bilindiği gibi yeraltı sarnıçları, insanlığın tarih boyunca su temini ve depolama ihtiyacını karşılamak için kullanılan önemli teknik yapılar arasında yer alır.
Roma İmparatorluğu'ndan Osmanlı İmparatorluğu'na kadar birçok medeniyet tarafından suyun depolanması ve kullanılabilirliğini sağlamak için inşa edilen su depolama sistemleri, hem tarihsel hem de mühendislik açısından, su kaynaklarının korunması ve kurak dönemlerde su ihtiyacının karşılanması için büyük öneme sahipti. 

Muhabir: Ümit KAHRIMAN