Osmaniye’de başıboş köpeklerle ilgili çalışma yapılıp yapılmadığı merak konusu oldu.
Kentte bulunan hayvan barınağının yetersizliği, her geçen gün sayıları artan sokak köpekleri bu konuda ciddi çalışma yapılmasını elzem kılıyor.
Son günlerde ülke gündeminin ilk sıralarında yer alan başıboş sokak köpeği konusuyla ilgili olarak Osmaniye’de neler yapılacağı ise merakla bekleniyor.
Kentte Fakıuşağı bölgesi, Devlet Bahçeli Bulvarı, çarşı merkezi ve daha birçok alanda gruplar halinde gezen sokak köpekleri için kalıcı ve etkili bir çözüm bekleniyor.

Bir taraftan insanlara saldıran, öldüren diğer taraftan da insanlar tarafından uğradıkları şiddet sebebiyle öldürülen sokak köpekleri için ne gibi çözüm üretileceği merakla bekleniyor.
Kent merkezinde gönüllü onlarca vatandaş tarafından bakımı yapılmaya çalışılan, beslenen sokak köpeklerinin bazen insanlara saldırarak zarar verdiği gözlemleniyor.
Osmaniye’de konuşulduğu gibi üst düzey yetkililerce de gündeme alınan konuyla ilgili olarak çeşitli fikirler ortaya altılıyor.

OSMANİYE ESNAFINDAN TARİHİ ENVER-ÜL HAMİT CAMİİ İÇİN ÇAĞRI: "CAMİMİZ KADERİNE Mİ TERK EDİLDİ?" (video) OSMANİYE ESNAFINDAN TARİHİ ENVER-ÜL HAMİT CAMİİ İÇİN ÇAĞRI: "CAMİMİZ KADERİNE Mİ TERK EDİLDİ?" (video)

G F F DSağlık Bakanı Fahrettin Koca, son günlerde ülke gündeminin ilk sıralarında yer alan başıboş sokak köpeği sorununa ilişkin sosyal medya hesabından önemli bir açıklama yaptı.
Başıboş sokak köpekleri konusunda alınacak önlemin amacına değinen Koca, toplum sağlığına vurgu yaptı.
Mevcut yasaya göre hangi köpekler için ötenazi yoluna gidileceğinin açık olduğunu söyleyen Koca, resmi X hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
"Kuduz vakalarının ve başka birçok ciddi sorunun artışına, travmalar yaşanmasına yol açan sahipsiz sokak köpeklerine karşı alınması gereken önlemin amacı, onların bir tek çocuğa, bir tek insana zarar vermemelerini sağlamaktır. Dışarıdaki hayat güvenilir olmalıdır. Gönlümün arzu ettiği şey, bu şartların sağlanması kaydıyla onlara yaşam hakkı tanınmasıdır. Zaten mevcut yasa sahipsiz köpekler konusunda hangi koşullarda ötanazi yoluna gidileceğini gösteriyor. İnsan sağlığı konusundaki kati önceliğimiz ise alınacak önleme hiçbir itiraza izin vermez.”

Muhabir: Ümit KAHRIMAN