BAİB Başkanı Çavuşoğlu, ihracat rakamlarını paylaştı BAİB Başkanı Çavuşoğlu, ihracat rakamlarını paylaştı

Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde 23 çiftçiye yüzde 70 hibeli pülverizatör (ilaçlama) makinası dağıtımı yapıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığınca uygulanan İFAD destekli Kırsal Dezantajlı Alanlar Kalkınma projesi çerçevesinde ilçe merkez ve köylerde ikamet eden çiftçilere desteklemeler devam ediyor.
Bahçe İlçe Tarım Ve Orman Müdürü Ahmet Refik Müftüoğlu, "Bahçe ilçe merkezi ve köylerimizde ikamet eden 23 çiftçimize Pülverizatör ( İlaçlama) makinesi desteği olarak Tarım Ve Orman Bakanlığımızca 266.665,00 TL proje hibesi verilmiş ve bu hibe ile beraber toplamda 380.950,00 TL tutarında ilçemize yatırım yapılması sağlanmıştır. Tarım Ve Orman Bakanlığımızca Bahçe İlçesinde uygulanan Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi ile yüksek kesimlerde, kırsalda yaşayan küçük ve orta ölçekli çiftçilerin yaşam şartlarının, refahlarının ve dirençlerinin artırılması hedeflenmektedir” dedi.
Müftüoğlu, projenin devlet katkısı ve yararlanıcıların katkıları ile finanse edildiğini ve 2028 yılına kadar Bahçe İlçesinde uygulanmasına devam edileceğini aktardı.

450427272 884182220413291 6347612209987375593 NProje çerçevesinde Bahçe İlçe merkezi ve köylerinde ikamet eden çitçilere, hayvan yetiştiricilerine, üreticilere ve Kamu yatırımlarına %70 ile %100’e ulaşan oranlarda hibe desteği sağlandığını hatırlatan Müftüoğlu, “Bahçe ilçesinin de içerisinde bulunduğu Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi; Osmaniye, Adana, Mersin ve Kahramanmaraş illerini kapsayan “Doğu Akdeniz” ve Kastamonu, Sinop, Bartın ve Çankırı illerini kapsayan “Batı Karadeniz” olmak üzere iki proje sahasını içermektedir. Tarım Ve Orman Bakanlığımızca uygulanan Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesinin amacı; yüksek kesimlerde, kırsalda yaşayan küçük ve orta ölçekli çiftçilerin yaşam şartlarının, refahlarının ve dirençlerinin artırılmasıdır. 600 metre ve üzeri yüksek rakımlı, dağlık, engebelik, meyilli, küçük parçalı arazilerde uygulanması amaçlanan Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi, İlçemiz için de bir fırsat sunmaktadır. Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında gerçekleştirdiğimiz % 70 hibeli süt sağım makinelerinin İlçemiz çiftçilerine hayırlı olmasını dilerim" diye konuştu.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN