Deprem 6 Şubat’ı hatırlattı: “6 Şubat’ı bir daha hissettik” Deprem 6 Şubat’ı hatırlattı: “6 Şubat’ı bir daha hissettik”

Osmaniye Merkez ve İlçeleri Bal Üreticiler Birliği Başkanı İsmet Topal, 2024 bal fiyatlarını belirlediklerini açıkladı. 
Topal, birlik binasında düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamada, 2024 balın çeşidine göre kilosunun 250 – 700 lira olarak belirlediklerini kaydetti.
Bal satış fiyatlarının yapılan ayrıntılı çalışma sonucunda belirlendiğini ifade eden Topal, şunları kaydetti:
“Birlik yönetimi olarak, 2024 yılı sağımı yapılmaya başlayan üreticilerimizin, bal fiyatları ile ilgili beklentileri, yapmış olduğumuz çalışma ve araştırma sonucunda açıklayacağımız bal fiyatlarının ülkemiz, ilimiz, ilçelerimiz ve bal üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum. 
Buradan, bütün vatandaşlarımıza sesleniyorum; Birlik  yönetimi olarak ve arıcılarımızla yaptığımız, toplantılar, çalışma, araştırma ve maliyet hesaplamasında tüketicilerimizin de alım gücünü düşünerek, şeker verilmeyen kaliteli SÜZME  ve PETEKLİ BAL’ın  Çukurova ve bölgemizdeki  Töreme ( Pambıcak ) Çeti ve Ayçicek balının 1.Kg. nın en az .250 Tl. İle 350. Tl  Yayla balının 1. Kg. nın 400.TL. ile 550. TL arasında Çember veya çıtalı KARAKOVAN  BALI’nın 1 Kg.nın  550.TL ile 700.Tl. arasında ayrıca yaş poleninde  1. Kg. 500. Tl. İle 600. Tl. Arasında satılması belirlenmiştir” 
Topal, insanlara sağlıklı, kaliteli sunmayı hedeflediklerini anlattı.
Tüketicilere seslenen Topal, “Bilmediğiniz tanımadığınız, arıcılardan veya arıcı olmayan arada bal satan kişilerden bal satın almayınız, hele hele açıkta köşe başlarında, internetten kesinlikle bal diye glikoz ve şekerli bal getirerek satanlardan, almayınız. Alıp da yiyemeyerek, paranızla birlikte çöpe atmayınız güzel ve ballı reklamlara aldanmayınız. Sağlığınızı bozmayınız, Üyelerimizin ve kamuoyunun bilgisine arz ediyorum. Destek sizden güzel hizmetler bizden diyor, şahsım ve Birliğimiz adına, 2024 Yılı bal sezonunun verimli geçmesini yüce mevladan temenni ediyor, hayırlı olmasını diliyor, hepinize saygı ve hürmetlerimi sunuyorum” diye konuştu. 

Muhabir: Ümit KAHRIMAN