Osmaniye’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle düzenlenen programa vatandaşlar yoğun katılım sağladı.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programına, Vali Dr.Erdinç Yılmaz, Belediye Başkanı İbrahim Çenet, AK Parti Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, OKÜ Rektörü Prof.Dr.Turgay Uzun, askeri yetkililer, siyasiler ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
İl Müftüsü Ali Çakmak tarafından şehitler için dua yapıldı.

Programda MHP İl Başkanı Yusuf Çomu, AKP Parti İl Başkanı Sadi Binboğa ve Belediye Başkanı İbrahim Çenet birer konuşma yaptı.

Osmaniye Valisi Dr.Erdinç Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına kulak veren 7’den 70’e Türk insanının tek yürek olup iradesini bir avuç hain FETÖ'cü darbeciye çiğnetmediğini hatırlattı.

Türkiye’nin candan aziz bilinen kutsal varlık olduğunu ifade eden Yılmaz, “Bugünlerimizin mimarı Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi Türk milleti, bağımsız yaşamış, bağım var olmanın yegane koşulu olarak kabul etmiş cesur insanların torunlarıdır. Bu millet hiçbir zaman hür olmadan yaşamamıştır. Yaşayamaz ve yaşamayacaktır. Mücadelemiz onur, bağımsızlık, hak ve hakikat içindir. Dik duruşumuzdan asla ödün vermedik. Çünkü Türkiye hakikatin son kalesidir. Çünkü Türkiye onurlu ta kendisidir” dedi.

Whatsapp Görsel 2024 07 15 Saat 21.42.59 A7F7C551HAİN GİRİŞİM BERTARAF EDİLDİ
Vali Yılmaz, 15 Temmuz gecesi aziz milletin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına hep birlikte cevap verdiğini anımsattı.

Kararlılık ve inancıyla bu hain girişimin bertaraf edildiğini vurgulayan Yılmaz, “Ey Türk! Yine bir tarih yazdın dünya buna şahit oldu. Bir mucize gerçekleşti 15 Temmuz gecesi. Can verdin vatan için. Yoktu bunun ötesi. Selam olsun tanka karşı dimdik duran kahramanlara. Selam olsun Nene Hatunlara, Şerife bacılara. Selam olsun Aksakallı yiğit delikanlılara Selam olsun meydan okuyan tüm canlara. Selam olsun kefenim sırtımda büyüyen başkomutanlara. Helal olsun darbeye darbe yapan korkusuzlara. Helal olsun meydanı dolduran güzel insanlara. Ve helal olsun gövdesini kurşuna siper eden, koca yürekli yiğitlere” diye konuştu.

G Sj Oq Op Xo A Ak6 R WKİRLİ OYUNLAR BİTMEYECEK
Vali Yılmaz, Türkiye Cumhuriyetinin büyük ve güçlü bir devlet olduğunu hatırlattı.

Türkiye’nin hızlı yükselişini, gelişip büyümesini, bölgedeki fark edilen gücü ve etkinliğini, birlik ve bütünlüğünü hazmedemeyen, karanlık güç ve dış mihrakların kirli oyunlarının hiçbir zaman bitmeyeceğini dile getiren Vali Yılmaz, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Ülkemizin birlik ve beraberliğini, bütünlüğünü bozmaya çalışanlar ne yaparsa yapsın, ne kadar uğraşırsa uğraşsın milletimiz ve devletimiz hedeflerinden asla taviz vermeyecektir. İşte o nedenle ülkemiz üzerinde oynanan kirlit oyunlara ve projelere karşı her zaman uyanık ve dikkatli olmalıyız. 15 Temmuz gecesi kalkışılan hain darbe girişimi unutulmamalıyız. Hatırlamalı ve anlatmalıyız. Milletimizin destan yazan şehitlerimizin hatırasını gazilerimizin kahramanlığını hep yaşamalıyız. Yıllar önce gücümüzü, azmimizi gösterdiğimiz yedi düvele karşı bugün de birliğimizi, dirliğimizi ve irademizi göstermeye devam edeceğiz. Bugün bu ruh ve tarih şuuruyla ülkemizi geleceğe taşıyoruz. Bugün aynı gök kubbenin altında şanlı bayrağımızın gölgesinde vatanımıza olan sevdamızı dünyaya haykırdığımız gün. Bugün sınırlarımızın içerisinde ve dışarısında yürüttüğümüz mücadeleden tarihi duruşumuzdan asla taviz vermediğimizin, vermeyeceğimizin en net ifadesidir. 15 Temmuz'daki şahlanışımız, üç tarafımızı çevreleyen denizlerden mavi vatanı koruma ve savunma azminiz bağımsız ve güçlü Türkiye'nin kararlı yürüyüşüdür.”  

G Sj Vc Rl W U A A OubqHER ZAMAN GÜÇLÜ OLMALIYIZ 
Vali Yılmaz, Türk milletinin mazlumlar için her zaman güçlü olmak zorunda olduğuna dikkat çekti.

Daha büyük ve daha güçlü olabilmek için, gece gündüz demeden çok çalışmak gerektiğini anlatan Yılmaz, “Ay yıldızımızın nefesi olan şanlı bayrağımızın göklerden hür dalgalanması Ülkemizin bekası, milletimizin istiklali ve şanlı bayrağımız uğruna can veren kahraman şehitlerimizi de Allah'tan rahmet diliyorum. Vatan ve millet aşkıyla mücadele ederken tüm gazilerimize sağlıklı, hayırlı ömürler niyaz ediyorum. Hak yolunda istiklali uğruna mücadeleden vazgeçmeyen kahraman Türk milletini ve bayrağa bakınca gözleri dolan şehitler Osmaniye milli devlet evlatlarını sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.

Osmaniyeli TRT Sanatçısı İlker Gökkaya da kahramanlık türküleri söyleyerek 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir için yazdığı türküyü seslendirdi.

Program da ayrıca mehteran gösteri sundu, Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri konser verdi.

TBMM İNSAN HAKLARI İNCELEME KOMİSYONU BAŞKANI DERYA YANIK'TAN CENEVRE TEMASLARI TBMM İNSAN HAKLARI İNCELEME KOMİSYONU BAŞKANI DERYA YANIK'TAN CENEVRE TEMASLARI

Program Camilerden sela okunmasıyla sona erdi.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN