Programa Vali Yılmaz’ın yanı sıra Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy, Düziçi Kaymakamı Turgay İlhan, Ellek Belediye Başkanı Abbas Yeşildemir, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Programın başında konuşan Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mücahit Çelik, “Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde başlayan 2024 yılının Emekliler Yılı olması münasebetiyle emeklilerimizin bilgi ve tecrübe paylaşımından faydalanmak adına, emeklilerimizin sosyal hayatını daha kolaylaştırabilmek adına, herhangi bir ihtiyaçlarına ulaşım noktasında daha iyi, daha kaliteli bir hizmet verme noktasında, 81 İlimizde başlayan Emekliler Yılı programı kapsamında Osmaniye’mizde Sayın Valimizin başkanlığında ve himayelerinde 41 kurumumuzla protokol imzaladık. Bu protokol çerçevesinde sosyal tesislerden tutun da alışveriş merkezlerine kadar, hastanelerden medikallere kadar, eczanelerden güzellik salonlarına kadar, giyimde, ayakkabıda, dershanelerde, özel okullarda, hayatı kolaylaştıracak ne kadar alan varsa, bunlarla alakalı çok ciddi anlamda indirimler alarak emeklilerimize bir nebze olsun destek olabilmek adına bir dizi faaliyetlerde bulunduk. Sayın Valimize sahiplenmesinden dolayı çok teşekkür ediyorum. 41 kurumumuzla beraber bu protokolü imzaladıktan sonra hem Bakanlık nezdinde hem Cumhurbaşkanlığı nezdinde 81 İlimize ilham olarak, yaptığımız protokollerin tamamını bütün İllere göndererek, onlara da yol açtık, öncü vazifesi gördük.” dedi. Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mücahit Çelik paydaş tüm kurumlara teşekkür ederek sözlerine son verdi.

OSMANİYE'DE OPERASYONLA YAKALANAN 8 ŞÜPHELİNİN 4'Ü TUTUKLANDI OSMANİYE'DE OPERASYONLA YAKALANAN 8 ŞÜPHELİNİN 4'Ü TUTUKLANDI

Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy ise emeklilerle ilgili yapılan çalışmaların örnek teşkil etmesini temenni ederek, sözlerine şöyle devam etti, “Ben de Plan Bütçe Komisyonunda emeklilerle ilgili bölümle alakalı çalışma yapıyorum. Zaman zaman da kurum başkanımızla, Bakanımızla da görüşüyoruz bunlarla ilgili. Bu programı düzenleyen Değerli Müdürümüze, Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum."dedi.

Programda konuşan Vali Yılmaz ise “Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde Emekliler Yılı ilan edilmesi nedeniyle birçok faaliyeti yapmaya başladık. 41 kurumumuz bu anlamda koordinasyon içinde çalışıyorlar. Az da olsa hayatınızı kolaylaştıracak çalışmalarda bulunmaya gayret ediyoruz. Birçok alanda indirim sağlanarak, kurumlarla görüşülerek, alışveriş anlamında destek olan yerlerle görüşülerek, yine bütün belediyelerimizle hayatınızı kolaylaştıracak destekleri, kolaylıkları sağlamaları için bu görüşmeler yapılıyor ve bu kurumlarımız çalışıyor. Bugün de sizlerle bir ve beraber olduğumuzu göstermek anlamında böyle güzel bir programda bir araya gelmiş olduk. Bu programı yapan Ellek Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu çalışmalarımızın koordinasyonu sağlayan Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürümüz Mücahit Beye çok teşekkür ediyorum. Her zaman yanınızdayız ve yanınızda da olacağız. Elimizden ne geliyorsa her türlü desteği vereceğiz. Emeklilerimiz, bu ülkenin gelişmesine, kalkınmasına emek vermiş. Bundan sonraki hayatınızda da Devletimiz sizin yanınızda olmaya devam edecek. “ifadelerini kullandı.   

Kaynak: OSMANİYE VALİLİĞİ