Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, sıfır atıkla doğakorumanın önemine dikkat çekerek bu konuda herksin üzerine düşen görevler olduğunu belirtti.
Vali Yılmaz, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından Türkiye Çevre Haftası nedeniyle düzenlenen “Doğayı Korumak Elimizde” temalı programa katıldı. Programda Vali Yardımcıları Aziz Onur Aydın ve Yunus Emre Şahin ile kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri de yer aldı.
Vali Yılmaz Çamlıkevler İlkokulu öğrencileri ile birlikte, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü bahçesinde, ahşap malzemeleri eski telefon direklerinin geri dönüştürülmesiyle imal edilen “Sıfır Atık’la Doğayı Korumak Elimizde” temalı Çevre Anıtı’nın açılışını yaptı. 

Kum zambakları, küresel ısınmanın kurbanı oldu Kum zambakları, küresel ısınmanın kurbanı oldu

876543645Vali Dr. Erdinç Yılmaz, açılış esnasında yaptığı konuşmada, “Sıfır Atıkla Doğayı korumak elimizde diyoruz. Bugün çocuklarımızla doğanın korunmasının çok kıymetli olduğu bilinciyle bu çalışmayı yaptık. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüze yaptıkları bu anlamlı çalışmadan dolayı teşekkür ediyoruz. Çevre Haftamız kutlu olsun. “dedi.
Etkinlik kapsamında Mithat Paşa İlkokulu öğrencilerinin geri dönüşüm sergisini de ziyaret eden Vali Yılmaz, öğrencilerimizi tebrik ederek başarılar diledi.


 

Muhabir: Sedat Kaan ERAT