Vali Yılmaz’ın Okul ziyaretinde Kadirli Kaymakamı Erdinç Dolu da yer aldı. İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, Okul Müdürü Ali Yeter, öğretmenler ve öğrenciler tarafından karşılanan Vali Yılmaz, öğrencileri sınıflarında ziyaret etti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Andırın ziyareti sırasında Kurum’a okulunun tamirde olması nedeniyle başka okulda eğitimine devam ettiğini, kendi okulunda eğitim almak istediğini anlatan ve Bakan Kurum’un Vali Yılmaz’a emanet ettiği 7. Sınıf öğrencisi Hürü Gökçe Menendiz’i de Kadirli Şehit Musa Sarıgöz Ortaokulu’ndaki sınıfında ziyaret eden Vali Yılmaz, öğrencilerin hatırlarını sorarak, bir süre sohbet etti.

Vali Yılmaz, ziyareti sırasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’u arayarak, Gökçe ile görüntülü görüştürdü.

Bakan Kurum, “Vali Bey sözünü tuttu, tadil olmuş okulunuzda yeni eğitim öğretim yılına başladınız. İnşallah hepiniz başarılı olacaksınız. İyi ki varsınız. Sizler bizim geleceğimizsiniz, umudumuzsunuz. Her şey sizler için. Biz sizler için mücadele ediyoruz, en iyisini, en güzelini yapmak için, Gökçe gibi evlatlarımız başarılı olsun diye. Hepinize çok selam söylüyorum, başarılar diliyorum. ”dedi.

Hürü Gökçe Menendiz, Bakan Kurum ile yaptığı görüntülü görüşme sırasında Bakan Kurum için yazdığı şiirini okudu. 

Öğrenciler, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum’a ve Vali Dr. Erdinç Yılmaz’a okulları yapıldığı için teşekkür ettiler.

OSMANİYE'DE ÖĞRENCİLER HEYECANLI, DERS ZİLİ ÇALDI OSMANİYE'DE ÖĞRENCİLER HEYECANLI, DERS ZİLİ ÇALDI

Öğretmenler odasında, okulun öğretmenleri ile de bir araya gelen Vali Yılmaz, “Sizler gerçekten eğitim öğretimimizin kahramanlarısınız. Eğitim öğretimde Kadirli’miz çok başarılı bir ilçe. İlimiz Türkiye’de başarılı bir İl, parlayan yıldız ama bunun en önemli öncülerinden biri Kadirli ve sizlersiniz. Sizleri bir kez daha kutluyorum, başarılar diliyorum. Bir Ülkeyi, bir Milleti, bir Devleti başarıya ve refaha götürecek en önemli çalışmayı sizler yapıyorsunuz. En içten başarı dileklerimle.” dedi.

Vali Yılmaz ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, “Şu anda Kadirli’de Şehit Musa Sarıgöz Ortaokulu’muzdayız. Bu okulumuz 6 Şubat depreminde orta hasar aldı maalesef. Okulumuzun güçlendirme çalışmalarına hemen başladık. Bu çalışmalar sürerken Gökçe kızımız Andırın’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’u görüyor, okulumuzun henüz yapılmadığını, çok uzağa gittiğini söylüyor ve okulunun açılmasını istiyor. Sayın Bakanımız beni aradı, okulun bir an evvel yapılması yönünde talimat verdi. Sayın Bakanımıza, okulumuzun inşaatının tamamlanacağını ve okullar açıldığında okulumuzun hazır olacağını söyledik. Okulumuz, 24 derslikli, yaklaşık 1000 öğrencisi ve 56 öğretmeni olan büyük okullarımızdan biri. Bugün itibariyle okulumuz eğitim öğretime başlamış oldu. Biz buradan Osmaniye’mize her türlü desteğini, ilgisini esirgemeyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum Beye hürmetlerimizi, saygılarımızı arz ediyoruz, kendisine minnettarız. Çocuklarımız çok mutlu oldular, Sayın Bakanımıza selamlarını, hürmetlerini sunuyorlar. Osmaniye’miz eğitimde gerçekten yıldızı parlayan, ileriye giden bir ilimiz. Bu İlimizde de Kadirli ilçemiz öncü,  Türkiye’de eğitimde kendinden söz ettiren İlçelerimizden biri. Bu okulumuz da Kadirli ilçemizdeki önemli okullardan biri. Bir Devletin, bir  Ülkenin, bir Milletin geleceği olan ve istikbalini, geleceğini belirleyen kurumlardır eğitim kurumları. Eğitim kurumlarımızı çok önemsiyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmeleri için gayretle çalışıyoruz. Okulumuzun Kadirli’mize, Osmaniye’mize hayırlı olmasını diliyor; çocuklarımıza, öğretmenlerimize en içten başarı dileklerimi sunuyorum. ”dedi.

Kaynak: OSMANİYE VALİLİĞİ