Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğünün, istihdama yönelik çalışmaları kapsamında Tosyalı Toyo Çelik A.Ş. ile yapılan İşbaşı Eğitim Programı kapsamında 135 kişilik istihdam sağlanacağı bildirildi.
İŞKUR İl Müdürü Hacı Akkoyunlu ile Tosyalı Toyo Çelik A.Ş. yönetimi arasında yapılan görüşme sonucunda, 135 kişi istihdam edilecek.
OSB’de Tosyalı Toyo A.Ş. bünyesinde, “üretim, makine bakım, elektrik bakım, kalite, laboratuvar, lojistik ve paketleme” bölümlerinde çalıştırılmak üzere aşağıda belirtilen niteliklere sahip personel alınacak:
•    Lise, meslek lisesi veya ön lisans mezunu olmak,
•    Mesleğin niteliğine göre MYK vb. mesleki belgelere sahip olmak,
•    Vinç operatörlüğü için MYK Köprülü Vinç Operatörü belgesine sahip olmak,
•    Erkek adaylar için askerliğini tamamlamış olmak,
•    20 - 35 yaş aralığında olmak,
•    Vardiyalı çalışma sistemine uygun olmak.

Otomobil ile Bisiklet Çarpıştı: 1 Ölü Otomobil ile Bisiklet Çarpıştı: 1 Ölü

Whatsapp Görsel 2024 07 03 Saat 15.17.41 105852E3İstihdam edilecek aday belirleme görüşmelerinin 09.07.2024 – 10.07.2024 tarihlerinde saat 13:00'da Osmaniye İŞKUR İl Müdürlüğü'nde gerçekleştirileceği kaydedildi.
İŞKUR İl Müdürü Hacı Akkoyunlu, kentte istihdama yönelik çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
İşsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılmasına yönelik çalışmalarımız devam edildiğini kaydeden Akkoyunlu, “Osmaniye İŞKUR olarak tüm çalışma arkadaşlarımız ile birlikte sahada işyeri ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Yaptığımız görüşmeler neticesinde işverenlerin istihdam teşvikleri ve programlardan en etkin şekilde faydalanmalarını sağlıyoruz. İş piyasasının analizini yapıyor, iş arayan ve işveren buluşmasını gerçekleştirerek istihdama katkı sağlamaya, işsizlik ile mücadeleye devam ediyoruz ve edeceğiz” şeklinde konuştu. 

Muhabir: Ümit KAHRIMAN