Milli Eğitim Bakanlığı, mesleki eğitimin küçük yaşlardan itibaren verilmesi için 2024-2025 eğitim-öğretim yılında "mesleki ortaokul" modelini pilot olarak başlattı. Bu yenilikçi adımla, öğrencilerin erken yaşlarda mesleki eğitim alarak uzmanlaşma fırsatı elde etmesi hedefleniyor.

Henüz 4 ilde başlayan "mesleki ortaokul" modelinin Osmaniye’de de en kısa zamanda uygulanması bekleniyor.

OSMANİYE DE MESLEKİ ORTAOKUL MODELİNE DAHİL EDİLMELİ
Osmaniye Organize Sanayi bölgesinin hızla gelişmesi, ilçelerde kurulmaya başlayan organize sanayi bölgeleri ve Mesleki eğitimdeki başarılarıyla öne çıkan Osmaniye’nin de "mesleki ortaokul" modeline dahil edilmesi beklentisi hız kazandı.

Osmaniyeli esnaf ve sanayiciler çalıştıracak kalifiye elaman bulamadıkları konusunda dert yanarken, Milli Eğitim Bakanlığının "mesleki ortaokul" modelini desteklediklerini ve Osmaniye’nin de bu uygulamaya dahil edilmesi için yetkililere çağrıda bulundular.

PİLOT UYGULAMA HANGİ İLLERDE BAŞLADI?
Yeni eğitim modeliyle birlikte dört ilde mesleki ortaokullar öğrencilere kapılarını açtı. Bursa, Sivas, Konya ve Burdur’da  hayata geçirilen bu okullar, ilgili liselerin bünyesinde mesleki eğitimi ortaokul seviyesine taşıyor. İşte pilot uygulama kapsamında faaliyete geçen mesleki ortaokullar:
Bursa: Hacı Sevim Yıldız-2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ortaokulu
Sivas: Sivas Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ortaokulu
Konya: Gazi Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ortaokulu
Burdur: Emekevler Şehit Rıza Çevik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ortaokulu

YENİ DİRİ FAY HATTI AÇIKLANDI!  İŞTE 1. DERECEDE BULUNAN İLLER… YENİ DİRİ FAY HATTI AÇIKLANDI! İŞTE 1. DERECEDE BULUNAN İLLER…

MESLEKİ EĞİTİMLE GELECEĞİN UZMANLARI YETİŞECEK
Mesleki ortaokul modelinin amacı, öğrencilere erken yaşta mesleki bilgi ve beceriler kazandırmak ve lise çağına geldiklerinde daha donanımlı bir şekilde meslek hayatına hazırlanmalarını sağlamak. Eğitim müfredatında uygulamalı dersler ağırlıklı olacak, böylece öğrenciler mesleki bilgi ve tecrübe kazanma fırsatını daha erken yakalayacak. Milli Eğitim Bakanlığı, pilot uygulamanın başarılı olması durumunda modeli daha fazla ilde yaygınlaştırmayı hedefliyor. Osmaniye gibi illerin bu sürece dâhil edilmesiyle bekleniliyor.

Kaynak: Haber Merkezi