Dünya artık iki ay'lı olmaya hazırlanıyor, mini ay dünyanın yörüngesinde olacak Dünya artık iki ay'lı olmaya hazırlanıyor, mini ay dünyanın yörüngesinde olacak

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Kozan Organize Sanayi Bölgesinde enerji şirketlerine yönelik ziyaretlerde bulundu.
Beraberindeki heyetle birlikte ziyaretlerini gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun’a İİBF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fatih Çağatay Baz da eşlik etti.
Ziyaret kapsamında, Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Fatih Aydın ve Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir ile bir araya geldi. 
Görüşmelerde, OKÜ’nün enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik alanında gerçekleştirdiği projeler ele alındı. OKÜ Rektörü Prof. Dr. Uzun, üniversitenin çevre dostu projelere verdiği önemi vurgulayarak, bu projelerin hem bölgeye hem de ülkeye önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. Ayrıca, bölgede yer alan kurumlar ve işletmelerle etkin iş birlikleri yürütüldüğünü belirtti.

1726647916 530A86451D60E3287095Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, OKÜ’nün enerji alanındaki çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve bu çalışmalarda üniversite ile iş birliği yapmaktan memnuniyet duyacaklarını dile getirdi. 
Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Fatih Aydın ise sektördeki yenilikler ve sürdürülebilirlik politikaları hakkında bilgi verdi.
OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, beraberindeki heyetle birlikte enerji alanında faaliyet gösteren Green Energy ve Bemka Enerji A.Ş.’yi de ziyaret etti. 
Green Energy Genel Müdürü Emrah Demircan, çalışmaları hakkında bir sunum yaparken, Bemka Enerji A.Ş. Genel Müdürü Selçuk Kakal biyokütleden elektrik enerjisi üretim tesisleri hakkında bilgilendirme yaptı.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN