Osmaniye’de işsiz bireylerin istihdam edilebilirliğini artırmak amacıyla, İŞKUR ile Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında İUP kapsamında imzalanan protokolle 160 işçi alınacak.

Bu iş birliği kapsamında, Osmaniye’deki Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı yurtların temizlik, bakım ve onarım faaliyetlerini desteklemek amacıyla İşgücüne Uyum Programı (İUP) çerçevesinde 160 kişi istihdam edilecek.

Başvurular 20-24 Eylül Tarihleri Arasında

Programa başvurular, 20-24 Eylül 2024 tarihleri arasında İŞKUR e-şube, e-Devlet, Alo 170 ve İl Müdürlüğü üzerinden yapılabilecek. Başvuru sahiplerinin İŞKUR sistemindeki adres ve iletişim bilgilerini güncel tutmaları gerekiyor.

Programın Amacı ve Şartları

İl Müdürü Hacı Akkoyunlu, protokolün, özellikle dezavantajlı grupların iş gücüne kazandırılması hedefiyle gerçekleştirildiğini belirterek, programın, işsizlerin bilgi, beceri ve çalışma alışkanlıklarını geliştirmesine olanak sağlayacağını ifade etti. Akkoyunlu, “Bu program, istihdam edilebilirliği artırmanın yanı sıra, sosyal güvence sağlayarak vatandaşlarımıza katkıda bulunacaktır,” dedi.

Programa katılım için aranan şartlar arasında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşını doldurmuş olmak, İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak, son bir ay içinde işsiz olmak ve hane gelirinin belirlenen sınırın altında bulunması gibi kriterler yer alıyor. Programa katılanlar, yarı zamanlı çalışarak 10 ay boyunca günlük 666,75 TL cep harçlığı alacaklar. Ayrıca iş kazası ve meslek hastalığı sigortası ile genel sağlık sigortası primleri de karşılanacak.

İstihdam, Eğitim ve Ekonomik Destek

Program kapsamında katılımcılar, haftalık 22,5 saat çalışacak, ilk dört hafta boyunca ise haftada 37,5 saatlik yoğunlaştırılmış eğitim alacaklar. Katılımcılar, çalıştıkları süre boyunca iş kazası ve meslek hastalığı sigortası ile güvence altında olacaklar ve başka işlerde çalışmaya da engel bulunmayacak. Programa katılanlara aylık ortalama 8 bin TL ödeme yapılacak.

OSMANİYE 2024 YILI ZEYTİN SEZONU AÇILIŞ TOPLANTISI YAPILDI OSMANİYE 2024 YILI ZEYTİN SEZONU AÇILIŞ TOPLANTISI YAPILDI

Osmaniye’de işsiz vatandaşlara önemli bir destek sağlayacak bu protokol, gençlerin ve işsizlerin istihdam olanaklarını genişletmeyi hedefliyor.

Muhabir: BEKİR BURAK CANBOLAT