OSMANİYE BBP İL BAŞKANI MEHMET TAMER TAŞDELEN İSTİFA ETTİ OSMANİYE BBP İL BAŞKANI MEHMET TAMER TAŞDELEN İSTİFA ETTİ

Türk-İş Şube Temsilcisi Abdurrahman Köse'nin liderlik ettiği etkinlikte, işçi ve emekçilerin sıkıntıları kapsamlı bir şekilde ifade edildi.

Köse, toplumun büyük kesiminin geçim sıkıntısı yaşadığını vurgulayarak, "Sıkıntılarımız artarak devam ediyor," dedi. Toplantıda öne çıkan başlıca sorunlar arasında hayat pahalılığı, satın alma gücündeki gerileme, adaletsiz vergi sistemi ve kamu işyerlerindeki ücret dengesizliği yer aldı. Köse, işsizlik ve güvencesiz çalışma sorunlarının da ciddi boyutlara ulaştığını belirtti.

Geçtiğimiz ay 81 ilde basın açıklamaları yapıldığını hatırlatan Köse, Tekirdağ ve Zonguldak'ta on binlerce işçinin katıldığı mitinglerin düzenlendiğini ifade etti. Hükümete seslenen Köse, ekonomik krizin bedelinin işçilere kesilmemesi gerektiğini belirterek, asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığını vurguladı. Ayrıca, sosyal güvenlik sistemindeki adaletsizliklere dikkat çekerek, "İki işçiye farklı emekli aylıkları bağlanabiliyor," dedi.

Toplantının sonunda katılımcılar, bir saatlik iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Türk-İş, işçilerin haklarını savunma konusundaki kararlılıklarını yineleyerek, "Yaşasın TÜRK-İŞ, yaşasın ekmek, barış ve özgürlük mücadelemiz," ifadeleriyle etkinliği sonlandırdı. Bu basın toplantısı, işçilerin sorunlarını bir kez daha gündeme getirirken, acil çözüm bekleyen konuların altını çizdi.

Muhabir: BEKİR BURAK CANBOLAT