DİYANET İŞLERİ BAŞKAN YARDIMCISINDAN ENVER’UL HAMİT CAMİİ ZİYARETİ DİYANET İŞLERİ BAŞKAN YARDIMCISINDAN ENVER’UL HAMİT CAMİİ ZİYARETİ

Osmaniye’de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı hizmet veren Gündüz Bakım ve Aktif Yaşam Merkezi önemli hizmetler veriyor.
Gündüz Bakım ve Aktif Yaşam Merkezi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Sosyal Hizmetlere Erişimin Artırılması Projesi Kapsamında kurulmuş bir merkezdir.
Kentte Fakıuşağı Mahallesinde Okullar kampüsü yanında bulunan merkez, yaşamını evde ailesi, akrabalarıyla veya yalnız sürdüren sağlıklı yaşlıların yaşam ortamlarını iyileştirmek, boş zamanlarını değerlendirmek, sosyal psikolojik ve sağlık ihtiyaçlarının karşılanmasında yardımcı olmak, rehberlik ve mesleki danışmanlık yapmak, kendi imkânları ile karşılamakta güçlük çektikleri konular ile günlük yaşam faaliyetlerinde destek hizmetleri vermek, ilgilerine göre faaliyet grupları kurarak sosyal faaliyetler düzenlemek suretiyle sosyal ilişkilerini zenginleştirmek, aktivitelerini artırmak ve gerekli olduğu zamanlarda aileleri ile dayanışma ve paylaşma sağlanarak yaşlıların yaşam kalitesinin artırılması amacı ile faaliyet gösteren sosyal hizmet kuruluşudur.  
Aktif Yaşam Merkezi, Osmaniye ilinde Özden Huzurevi Müdürlüğüne bağlı bir birim olarak hizmet vermektedir. Kuruluş resmiyette 23.11.2022 tarihinde açıldı.

Whatsapp Görsel 2024 08 12 Saat 18.41.30 9231D2E5Osmaniye Gündüz Bakım ve Aktif Yaşam Merkezi İl Genel Meclisi kararı ile hizmete açılmış olup 6.059,41 m2 yüz ölçüme sahip alanda 2 tane ayrı ayrı müstakil binalar içerisinde sakinlere hizmet verilmektedir. 
1 tanesi atölyelerin olduğu,1 tanesinde idari bina olarak kullanılmaktadır. Kuruluşun bahçesinde sakinlerimizin vakit geçirebileceği bocce sahası, hobi bahçesi 2 adet kamelya, yürüyüş alanı, sakinlerimizle torunlarının zaman geçireceği çocuk oyun parkı bulunmaktadır. 
Kuruluş 60 yaş üzeri toplam 50 kapasite ile hizmete açılmıştır. Kuruluşta; 68 mevcut kayıtlı yaşlılarımızdan 30 tanesi erkek 38 tanesi bayan olarak kayıtlıdır. Aktif olarak 10 tanesi erkek 20 tanesi bayan olup toplam 30 yaşlımız katılmaktadır.
Kimler Müracaat edebilir?
60 yaşını doldurmuş, Akıl ve ruh beden sağlığı yerinde olan, Özel Bakım ihtiyaçlarını karşılayacak durumda olan, Bulaşıcı Hastalığı olmayan, Alkol ve madde bağımlısı olmayanlar Gündüz Bakım ve Aktif Yaşam Merkezine başvuru yapabilir.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN