Osmaniye’deki Pazar esnafı, artan maliyetler ve fiyatların yükselmesi nedeniyle eski işlerini özlemle anıyor.

Eskiden yoğunlukla dolup taşan Çarşamba Pazarı'nda, son zamanlarda sakinlik hakim. Pazarın bu durumu, esnafın dikkatini çekiyor ve düşen müşteri sayısı, tezgahlarda hareketliliği azaltıyor.

Pazar esnafı, bu sakinliği, maliyetlerin artması nedeniyle fiyatların yükselmesine bağlıyor. Esnaf, yüksek fiyatların alım gücünü düşürdüğünü ve müşterilerin pazara gelmekte tereddüt ettiğini belirterek, "Eskiden adım atacak yer bulamazdık, şimdi ise işler durgun. Fiyatların artması bizi ve müşterilerimizi zor durumda bırakıyor," diye yakınıyor.

Artan maliyetlerin esnafı zorladığını belirten pazar esnafı, eski günlerdeki canlılığı tekrar görmek istediklerini dile getiriyor. Pazardaki bu durgunluk, hem esnafı hem de müşterileri düşündürüyor.

Çarşamba pazarında sarımsak satan esnaf; “Kendi yetiştirdiğimiz sarımsaklarımızı pazarda satıyoruz. Fiyatı 100 tl, aşağısı kurtarmıyor.” Dedi.

İşlerinde düşüş olduğu dile getiren bir diğer Pazar esnafı ise; “İşlerde bir hayli düşüş var. Pahalılık başını aldı gitti. Bunun için işlerin tadı yok. Eski işlerimiz şu anda maalesef yok.” Diye konuştu.

OSMANİYE ESNAFINDAN TARİHİ ENVER-ÜL HAMİT CAMİİ İÇİN ÇAĞRI: "CAMİMİZ KADERİNE Mİ TERK EDİLDİ?" (video) OSMANİYE ESNAFINDAN TARİHİ ENVER-ÜL HAMİT CAMİİ İÇİN ÇAĞRI: "CAMİMİZ KADERİNE Mİ TERK EDİLDİ?" (video)

Pazar tezgahında ağabeylerine yardım eden genç ise; “Tezgahta ağabeylerime yardım ediyorum. Elhamdülillah işlerimiz iyi ama eski işler kesinlikle yok. Ne kadar iyi desem de kötü de desem bir şey değişmiyor. İnşallah her şey tekrar normale döner.”şeklinde konuştu.

Muhabir: BEKİR BURAK CANBOLAT