DGS tercihi nasıl yapılır, kaç tercih hakkı var? 2024 DGS tercihlerinde son gün ne zaman? DGS tercihi nasıl yapılır, kaç tercih hakkı var? 2024 DGS tercihlerinde son gün ne zaman?

Türk tarihi ve Türk siyasetinde en uzun süre iktidarda kalan ve bu rekoru elinde bulunduran AK Parti 23'ncü yaşını kutluyor.

Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde siyasete yön veren AK Parti'ye kutladığı 23'ncü yaşında birçok yeni siyasi isim katılacak. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, bugün 2 milletvekili, 15 belediye başkanının AK Parti'ye geçeceğini duyurmuştu.

YENİ YAŞINDA YENİ İSİMLERİ KADROSUNA KATACAK
AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşecek 23'üncü yıl programında partiye katılacak yeni isimlere rozetleri takılacak. 

AK PARTİ'YE HANGİ İSİMLER KATILACAK?
Edinilen bilgilere göre; Eski AK Parti'li İYİ Parti İstanbul Milletvekili Seyithan İzsiz, AK Parti'ye dönecek. Katılım sağlayacak 2'nci isim yine İYİ Parti'den İstanbul Milletvekili Ahmet Ersagun Yücel'e de bugün rozeti takılacak. Kulis bilgileri arasında bugün katılım sağlayacak olanlar dışında  ilerleyen günlerde geçişler olabilecek iddiaları da yer alıyor.

AK PARTİ'YE GEÇECEK BELEDİYELER HANGİLERİ?
Seçimlerin ardından uzun süredir konuşulan AK Parti'ye geçecek olan belediyelerin isimlerine de ulaşıldı. İlçe belediyeleri bazında Erzurum Aziziye, Bursa Yenişehir, Uşak Banaz ve Urfa Birecik AK Parti'ye geçecek. Bunun dışındaki belediyelerin belde belediyeleri olduğu belirtiliyor.

Urfa, Birecik Belediyesi'nin DEM Parti'nin adayı olan ve istifa eden Mehmet Begit bugün AK Parti'ye geçecek ve rozetini takacak. 

Bursa'nın Yenişehir Belediyesi'ni kazanan ve İYİ Parti'nin adayı olan Ercan Özel'de rozet takacak. 

Erzurum'un önemli ilçelerinden Aziziye'yi Yeniden Refah Partisi kazanmıştı. Yeniden Refah Partisi belediye başkanı Emrullah Akpunar da AK Parti saflarındaki yerini alacak.

Uşak'ın Banaz ilçesi 31 Mart seçimlerinde bağımsız aday olan Zafer Arpacı'yı tercih etmişti. Zafer Arpacı, AK Parti rozetini takarak ilçeye hizmet etmeyi sürdürecek.

Muhabir: Sedat Kaan ERAT