OSMANİYESPOR FK - 1923 M.K.PAŞA SK.'YA KONUK OLUYOR OSMANİYESPOR FK - 1923 M.K.PAŞA SK.'YA KONUK OLUYOR

Osmaniye Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 25 Eylül-1 Ekim İtfaiye Haftası dolayısıyla düzenlediği etkinliklerle farkındalık oluşturdu. İtfaiye ekipleri tarafından düzenlenen trafik kazası yaralı kurtarma ve yangın tatbikatı, hem izleyenleri hem de katılımcıları etkiledi. Öğrenci ve vatandaşlar tarafından ilgiyle takip edilen tatbikatta, itfaiye ekiplerinin profesyonelliği göz doldurdu.
Kurtarma Tatbikatı Gerçeği Aratmadı
Tatbikatta, senaryo gereği takla atan bir aracın içinde sıkışan sürücü, itfaiye ekiplerinin başarılı müdahalesi sonucu kurtarıldı. Sıkıştığı yerden çıkarılan kazazede, sağlık ekiplerine teslim edilerek sedyeyle ambulansa taşındı. Yaralının hastaneye sevki tamamlanırken, bu operasyon katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı. Köpüklü ve kuru tozlu yangın söndürme tatbikatının ardından ise iki itfaiye eri, yangın merdiveninden halatlarla Türk bayrağı açarak iniş yaptı ve alkış topladı.

İtfaiye Haftası Etkinlikleri Büyük İlgi Gördü
İtfaiye Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikler sadece bu tatbikatla sınırlı kalmadı. Hafta boyunca okullarda gerçekleştirilen eğitim seminerlerinde öğrencilere yangın güvenliği, kurtarma ve ilk yardım konularında detaylı bilgiler verildi. Ayrıca, Fakıuşağı Mahallesindeki İtfaiye Müdürlüğünden çıkış yapan itfaiye araçları, şehir merkezinde sirenler eşliğinde tur atarak farkındalık oluşturdu. Devlet Bahçeli Meydanından başlayan kortej yürüyüşü, Atatürk Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanına kadar devam etti. Yürüyüşe Belediye Başkanı İbrahim Çenet, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Guddusi Arık, itfaiye erleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Başkan Çenet’ten İtfaiye Ekiplerine Teşekkür
Yürüyüş sırasında esnaf ve vatandaşları selamlayan Belediye Başkanı İbrahim Çenet, itfaiye ekiplerinin tatbikat ve çalışmaları için tebriklerini iletti. Başkan Çenet, “İtfaiye ekiplerimiz gece gündüz demeden, 7 gün 24 saat Osmaniye halkının hizmetindeler. Bugün gerçekleştirdikleri tatbikatla bir kez daha ne kadar yetkin olduklarını gösterdiler. Kendilerini tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.

Whatsapp Görsel 2024 10 01 Saat 12.01.55 02Cbb02A-1Osmaniye İtfaiyesi, hem eğitim seminerleri hem de dikkat çekici tatbikatları ile İtfaiye Haftası'na anlam kattı. Bu etkinlikler, itfaiyenin zorlu görevini ve önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Muhabir: MERYEM TORİ