ENERJİ VE TABİ KAYNAKLAR BAKANI ALPARSLAN BAYRAKTAR, STK TEMSİLCİLERİ İLE BULUŞTU ENERJİ VE TABİ KAYNAKLAR BAKANI ALPARSLAN BAYRAKTAR, STK TEMSİLCİLERİ İLE BULUŞTU

Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, aniden bastıran sağanak ve fırtına sonrası kentte yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Başkan Çenet, fırtınanın zarar verdiği bölgelerde inceleme yaparak ekiplerin kısa sürede olaya müdahale ettiğini belirtti.
Yağmurdan zarar gören esnafları da ziyaret eden Çenet, onlara geçmiş olsun dileklerini iletti.
AFAD ile yoğun bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Belediye Başkanı İbrahim Çenet, şunları kaydetti:
“Akşam saat 17 sularında bir anda havanın kararması ve fırtınanın ortaya çıkmasıyla Osmaniye'mizde maalesef birçok elektrik direkleri devrildi. Ağaçlarımız kökünden söküldü. Maalesef hayatı genel anlamda olumsuz etkilendiği bir doğa olayı yaşadı. Hamdolsun şimdiye kadar gelen ilk haberlere göre bir can kaybı olmamasına seviniyoruz. Ağaç devrilmesinden dolayı araçlarda bir takım zararlar oluştu. Evlerin uçan çatısı nedeniyle birtakım zararlar var. Bunların tespitini bizler AFAD'la birlikte koordineli bir şekilde yürütüyoruz. Zarar gören trafolar ve elektrik direklerimiz var. Kökünden sökülmüş ağaçlarımızın da bizler böyle itfaiye ekiplerimizle hem yolların açılması hem de onların tehlikelerinin ortadan kaldırılması için birlikte çalışıyoruz. Osmaniyemize büyük geçmiş olsun diyorum”
Kentte sağanak ve fırtına, bir çok ağacın devrilmesine, bazı yolların kapanmasına yol açmış, Adnan Menderes Bulvarı'ndaki 5 katlı iş merkezinin çatısı uçmuştu. 


 

Muhabir: Ümit KAHRIMAN