AK Parti Osmaniye Milletvekili Gülsoy, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Bu kahraman millet, hainlerin karşısında dimdik durarak, demokrasimize ve milli irademize sahip çıktı” dedi.
Gülsoy, yaptığı açıklamada, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Gülsoy, 15 Temmuz gecesi vatan ve bağımsızlık uğruna canlarını feda eden aziz şehitleri ve kahraman gazileri rahmetle andığını kaydetti.
15 Temmuz’un vatanın bölünmez bütünlüğünün, milletin azim ve kararlılığının, milli birlik ve beraberliğinin bütün dünyaya bir kez daha gösterildiği tarihi bir gün olduğunu hatırlatan Gülsoy, şunları kaydetti:
“Birlikte omuz omuza verdiğimiz o gece, aslında demokrasimize olan güvenimizin ve inancımızın ifadesiydi. 15 Temmuz, millet olarak, vatanımıza, bayrağımıza, değerlerimize ve geleceğimize sahip çıkmak için her türlü zorluğun üstesinden gelebileceğimizi gösteren bir demokrasi ve kahramanlık destanı haline gelmiştir. Bugün burada 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü kutlarken, bir kez daha demokrasimize, milli birliğimize ve geleceğimize olan inancımızı yineliyoruz. Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın feraseti, değerli hemşehrimiz Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin dik duruşu ve aziz milletimizin inancıyla hainlerin darbe girişimi geri püskürtülmüş, ülkemizin bekasına, birliğine kast eden hain odaklar hüsrana uğratılmıştır. Asla unutmayacağımız ve unutturmayacağımız bu hain darbe girişimi, milletimizin birlik ve beraberlik ruhunu güçlendirmiş, demokrasiye olan bağlılığımızı daha da pekiştirmiştir.”
Gülsoy, 15 Temmuz'un yıl dönümünde, Türk milletinin birlik ve beraberlik ruhunu ve demokrasinin önemini hatırlattı.
Gülsoy, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu kahraman millet, hainlerin karşısında dimdik durarak, demokrasimize ve milli irademize sahip çıktı. Tankların önüne kendini siper eden, kurşunlara göğüs geren, şehit düşen kardeşlerimiz, darbe teşebbüsünde bulunanların hedeflerine ulaşmalarını engellemiştir. Aziz milletimiz, günlerce tuttukları demokrasi nöbetleri ile milli iradeye sahip çıkmıştır. Bugün dünyada eşi olmayan bir demokrasi direnişine şahit olmanın haklı gururunu yaşarken, bir taraftan da o gece şehit olan 251 kahraman vatandaşımızı kaybetmenin hüznünü yaşıyoruz. Rabbim ülkemizi ve milletimizi böyle ihanetlerden muhafaza eylesin. Birlik ve beraberliğimizi daim kılsın. O gece vatanımızı ve bağımsızlığımızı korumak adına bu kutlu mücadelede can veren, korkusuzca şehadete koşan aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, şehit ailelerimize ve tüm kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” 

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ OSMANİYE’DE AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ OSMANİYE’DE


 

Muhabir: Ümit KAHRIMAN