Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nin (OKÜ) Genç İstihdamına Yönelik Projesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından kabul edildi.
OKÜ tarafından hazırlanan ‘’Yenilenebilir Enerji Sektöründe-Akıllı Şebeke Sisteminde Genç İstihdamı’’na yönelik projenin imza töreni gerçekleştirildi.
OKÜ tarafından hazırlanan ve “Cinsiyet Eşitliği Odağında Geleceğin İnsana Yakışır İşleri Yaklaşımının Desteklenmesi Hibe Programı” çerçevesinde, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Mali Yardımlar Daire Başkanlığı tarafından desteklenmeye layık görülen
‘’Yenilenebilir Enerji Sektöründe-Akıllı Şebeke Sisteminde Genç İstihdamı’’ adlı projenin imza töreni gerçekleştirildi.
Akıllı şebekelerdeki yenilenebilir enerji sektöründe genç mezunların iş gücüne katılımı ve istihdamı amaçlanan projeden 21-29 yaş aralığındaki gençlerin yararlanması planlanmaktadır.
21-29 Yaş Aralığındaki 100 Genç Yenilenebilir Enerji Sektöründe İstihdam Edilecek
Cinsiyet eşitliği ve gençlerin istihdamı bağlamında hazırlanan projede, elektrik teknolojisi alanında eğitim görmüş, elektrik üretimi, iletimi ve kontrol sistemleri gibi konularda bilgi sahibi olan 21-29 yaş aralığındaki 100 genç yenilenebilir enerji sektöründe istihdam imkânı bulacak. 20’şer kişilik gruplar halinde mesleki kursa katılacak gençler, akıllı şebekelerdeki yenilenebilir enerji sektörüne yönelik mesleki becerilerini geliştirirken alanda istihdam edilme fırsatı da edinecekler.
Osmaniye ve Türkiye’de yenilenebilir enerji sektörünün kapasitesini artırarak sektörün gelişimine katkı sağlama amacı da taşıyan projenin başvuru kriterleri arasında şunlara dikkat edilecektir; Mühendislik ve teknoloji fakülteleri ile yükseköğretim meslek okullarının mezunu olunması, Elektrik teknolojisi alanında akademik bir geçmişe sahip olunması, Katılımcıların yarısının kadın olmasına dikkat edilecek olup ekonomik olarak dezavantajlı gençler için %30, engelli gençler için ise %15 kontenjan ayrılacaktır.
Süresi 1 yıl olarak belirlenen projede, katılım hakkı elde eden gençlere ilgili alanda uzman öğretim görevlileri tarafından eğitim verilecek ve staj imkânı sağlanacaktır. Aynı zamanda kursiyerlere eğitim sonrasında da harçlık verilmesi planlanmaktadır.
Bütçesi yaklaşık 222 bin Euro olarak belirlenen projenin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı binasında yapılan imza töreninde, OKÜ adına imzayı OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun attı.
Rektör Uzun, ‘’Cinsiyet ve fırsat eşitliği bağlamında, gençlerin istihdamına destek sağlayacak projelerimize bir yenisini daha eklemiş bulunmaktayız. Projemizin, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum’’ dedi.
Haber: Ümit KAHRIMAN