Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Polat’ın yürütücülüğünde hazırlanan ‘’Afet Dönemlerinde Ana-çocuk Sağlığını Koruyucu Hizmetlerde Ebelik Bakımı Eğitimi’’ başlıklı proje, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) desteği almaya hak kazandı.
OKÜ Sağlık Bilimler Fakültesi Ebelik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Polat’ın yürütücülüğünde, TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı kapsamında hazırlanan ‘’Afet Dönemlerinde Ana-çocuk Sağlığını Koruyucu Hizmetlerde Ebelik Bakımı Eğitimi’’ başlıklı proje, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görüldü.
Bilimsel değerlendirme aşamasını başarıyla geçen proje ile öğrencilere, afet dönemlerinde birçok alanda ortaya çıkan/çıkabilecek ana-çocuk sağlığı sorunlarını saptama ve sorunlara yönelik ebelik yaklaşımlarını planlama ile uygulama becerisinin kazandırılması amaçlandığı belirtildi.
17-20 Ekim 2024 tarihlerinde çevrimiçi ve Osmaniye konteyner kentte saha uygulaması şeklinde gerçekleştirilecek olan projede, ülkemizde son dönemlerde yaşanan depremlerde aksayan sağlık hizmetleri ve ana-çocuk sağlığını etkileyen sorunlara yönelik olarak ebelik bakımının önemi ve geliştirilmesi amacıyla ebelik bölümü 4. sınıf öğrencilerine eğitim verilmesi planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bozkurt işareti açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bozkurt işareti açıklaması

Muhabir: Ümit KAHRIMAN