OKÜ Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi, ulusal ve uluslararası kriterlere uygun analizler gerçekleştirerek bölgenin tarımsal ihtiyaçlarına yönelik önemli katkılarda bulunuyor.

Bahçe Ziraat Odası Başkanı Fatma Şahin, protokol hakkında şu bilgileri verdi: "Toprak, Bitki, Gübre ve Su Analiz Hizmeti İş Birliği protokolü kapsamında, Bahçe Ziraat Odası üyeleri ve Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) yararlanıcıları toprak, bitki, gübre ve su analizlerinde %20 indirimden yararlanabilecektir. KDAKP dışında kalan üyelerimiz ise %10 indirim alacaktır. Tüm analiz numuneleri odamız tarafından alınmaktadır. Çiftçilerimize saygı ile duyurulur."

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI BAYRAKTAR, OSMANİYE'DE ZİYARETLERDE BULUNDU ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI BAYRAKTAR, OSMANİYE'DE ZİYARETLERDE BULUNDU

Protokol sayesinde, bölgedeki çiftçiler daha uygun maliyetlerle tarımsal analiz hizmetlerinden faydalanarak, üretimlerini daha verimli ve sürdürülebilir hale getirme imkanına sahip olacaklar. OKÜ Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi, bu iş birliği ile bölgedeki tarımsal üretimin kalite ve verimliliğini artırmayı hedefliyor.

Kaynak: BAHÇE ZİRAAT ODASI