Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, "Özbekistan’da, Uluslararası iş birliği girişimleri haftası kapsamında "Sağlıklı ve Müreffeh Bir Nesil- Yeni Özbekistan'ın Geleceğinin Temeli" konulu uluslararası yuvarlak masa toplantısına katıldı. 

Özbekistan Taşkent'teki "Rönesans Salonu" kompleksinde düzenlenen ve canlı olarak yayımlanan programa Spor Bakanı Adkham İkramov da katıldı. 

Okü ÖzbekistanToplantı sonrasında Özbekistan Sport Tv, Uzbekistan Tv ve Özbekistan resmi haber ajansına verdiği röportajlarda , Türkiye ile Özbekistan arasındaki güçlü kardeşlik ilişkilerine değinen Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, şu ifadelerde bulundu:
“Özbekistan, Türkistan’ın önemli ülkelerinden birisi. Türkiye Cumhuriyeti de Özbekistan ile çok yakın ilişkilere sahip kardeş bir ülke. Özbekistan’ın her geçen gün daha da gelişmesinden dolayı çok büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bugün de burada özellikle spor alanında kaydedilen ilerlemeler ile ilgili çok mühim bilgiler edindik. Özbekistan’da çok önemli işler oluyor, bunu burada görmüş olduk. Özbekistan bizim ata yurdumuz. Biz de gururla Özbekistan’ı izliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti de bu bölgeye, özellikle de Özbekistan’a önem veriyor ve ilişkilerimizi geliştirmek için bütün imkanları kullanıyor. Bu anlamda iki devlet arasında daha yakın ve iç içe ilişkiler hızlı bir biçimde gerçekleşecektir. Çünkü bizim dilimiz bir, dinimiz bir, tarihimiz bir, kültürümüz bir ve birlik ve beraberlik içerisinde inşallah daha güzel günlere hep beraber çıkacağımızı düşünüyorum."

OSMANİYE'DE EL HİJYENİNE NE KADAR DİKKAT EDİLİYOR? OSMANİYE'DE EL HİJYENİNE NE KADAR DİKKAT EDİLİYOR?

Uluslararası iş birliği girişimleri haftası çerçevesinde "Sağlıklı ve Müreffeh Bir Nesil - Yeni Özbekistan'ın Geleceğinin Temeli" konulu uluslararası yuvarlak masa toplantısında foruma katılan farklı ülkelerden gelen konuşmacılar da konu ile ilgili sunumlar yaptılar.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN