Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, OKÜ desteğiyle sürdürülen Anavarza Antik Kenti kazı çalışmalarını yerinde inceledi.
UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan ve tarihte "Yenilmez Şehir" olarak bilinen Adana’nın Kozan ilçesindeki Anavarza Antik Kenti'nde, OKÜ katkılarıyla yeni sezon kazı çalışmaları devam ediyor.
Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, kazı çalışmalarını yürüten OKÜ Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Erhan’dan bilgi aldı. 

Antalya'da, 3. Uluslararası Yörük Türkmen Festivali başlıyor Antalya'da, 3. Uluslararası Yörük Türkmen Festivali başlıyor

1726643849 6C77Cd3Df246B4840D00Doç. Dr. Fatih Erhan, Anavarza Antik Kenti'nin Helenistik, Roma, Bizans, Orta Çağ ve Osmanlı medeniyetlerine ev sahipliği yaptığını belirterek, "Tiyatro, stadyum, gymnasium ve kilise gibi pek çok yapının gün yüzüne çıkarılması planlanmaktadır. Üniversitemizin desteğiyle kazı çalışmaları etkin bir şekilde sürdürülmektedir. Desteklerinden ötürü Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun'a ve kazı ekibimize teşekkür ediyorum" dedi.
OKÜ Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, Anavarza Antik Kenti'nin dünyanın en önemli kültürel miraslarından biri olduğunu vurgulayarak, yapılacak çalışmalara üniversite olarak destek vermeye devam edileceğini ifade etti.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN