Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Mardin İl Müdürlüğü, işsizlerin istihdam edilebilirliğini artırmak ve mesleki becerilerini geliştirmek amacıyla başlatacağı İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 1574 kişiyi işe alacağını duyurdu. Başvurular 8 Eylül 2024 Pazar günü sona eriyor.

10 Aylık İstihdam Fırsatı
İŞKUR’un Mardin İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliği ile hayata geçireceği bu programda, il genelinde belirlenen okullarda katılımcılar temizlik, bakım ve onarım işlerinde görev alacak. Program, 23 Eylül 2024 Pazartesi günü başlayacak ve 30 Haziran 2025 tarihinde sona erecek. İlk 4 hafta boyunca haftada 5 gün, sonraki haftalarda ise haftada 3 gün çalışılacak. Çalışma günleri Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenecek.

Hatay'da alevlere teslim olan tır kullanılamaz hale geldi Hatay'da alevlere teslim olan tır kullanılamaz hale geldi

Başvuru ve Kura Süreci
Programa katılmak isteyen vatandaşlar, 8 Eylül Pazar günü saat 23:59’a kadar ALO-170 iletişim hattı veya İŞKUR’un e-şube (www.iskur.gov.tr) internet adresi üzerinden başvurularını yapabilecek. Başvuru sürecinde sorun yaşayanlar, İl Müdürlüğü personelinden yardım alabilecekler. Başvurular arasından 11 Eylül’de Artuklu Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek kura çekimiyle katılımcılar belirlenecek.

Çalışma Koşulları ve Ücretler
Katılımcılara, İŞKUR tarafından her çalışma günü için net 566,73 TL cep harçlığı ödenecek ve kısa vadeli sigorta primleri (GSS) karşılanacak.

Başvuru Şartları
Programa başvuru yapacak kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, İŞKUR’a kayıtlı işsiz olması ve 18 yaşını doldurmuş olması gerekiyor. Ayrıca, başvuru tarihi itibarıyla aktif işgücü programlarından ve işsizlik sigortasından faydalanmamış olması, başvuru ve katılım süresince sigortalı olmaması gibi şartlar da aranıyor.
İlçelere Göre Kontenjanlar
İUP kapsamında en fazla personel Kızıltepe ilçesinde istihdam edilecek. İlçelere göre kontenjan dağılımı ise şu şekilde olacak:
Artuklu MEM: 230 kişi
Dargeçit MEM: 96 kişi
Derik MEM: 176 kişi
Kızıltepe MEM: 440 kişi
Mazıdağı MEM: 80 kişi
Midyat MEM: 190 kişi
Nusaybin MEM: 200 kişi
Ömerli MEM: 56 kişi
Savur MEM: 56 kişi
Yeşilli MEM: 50 kişi
Mardin'deki bu büyük istihdam fırsatından yararlanmak isteyen vatandaşlar, başvuru tarihlerini kaçırmamak için acele etmeliler.

Muhabir: Haber Merkezi