Narin cinayet soruşturmasında tutuklanan aile bireyleri, cinayetin gizlenmesi için oldukça karmaşık bir plan yapıldığı anlaşıldı.

Aile, yaklaşık 20 farklı cep telefonu hattını dağıtıp bu hatları kullanarak sim kartlarını çıkarttıktan sonra 112'ye "Ceset burada" şeklinde sahte ihbarlar yaptı.

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren de “tanık beyanlarıyla ‘Narin kaçırıldı’ algısı oluşturulduğunu” söyledi.

Eren, “Amca Salim, yeni ifadeler nedeniyle yeniden savcılığa ifadeye çağrılmalı. Tutuklanmayanların ağız birliği ifadelere yansıyor” dedi. Eren, aile bireylerini işaret ederek, “Kimler tarafından nasıl ifade vermeleri gerektiği ilk gün aktarılıyor” dedi.

HEDEF ŞAŞIRTMAK MI İSTEDİLER?

Arama çalışmalarında bulunan terlik teklerinin de soruşturmayı baltalama amacıyla aile üyeleri tarafından bırakıldığı düşünülüyor.

28 Ağustos'da Ertutmaz deresinde iş makinelerinin yardımıyla arama çalışmaları sürerken ortaya çıkan terlik teki Narin'e ait değildi.

Sağa sola bırakılan terlikler Narin bulunmaması için kurulan bir tuzaktı. Narin kaybolduğu gün kursa gittiğinde ayağında kırmızı terlikleri vardı.

Medya-İş Sendikası Medya Akademisi Ankara’da başladı Medya-İş Sendikası Medya Akademisi Ankara’da başladı

Çocuğun cansız bedenini dereye gizlediğini itiraf eden Nevzat Bahtiyar'ın ifadesine göre terlikler Salim Güran'ın arabasındaydı.

Muhabir: BEKİR BURAK CANBOLAT