A Millî Takım teknik direktörü Vincenzo Montella, Portekiz yenilgisinin ardından eleştirilerin odağında yer aldı.
Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2024'te F Grubu ikinci maçında Portekiz'e 3-0 mağlup oldu. Bu sonuçla 3 puanda kalan Kırmızı-Beyazlılar grupta ikinci sırada yer alırken, puanını altıya yükselten Portekiz liderlik koltuğuna oturdu. 
Maç sonunda, milli takımın Avrupa Şampiyonası'nda Portekiz’e 3-0 yenilmesinden çok Montella’nın sahaya sürdüğü 11 ve ortaya konulan futbol büyük tepkilere neden oldu.
Ünlü spor adamları, Montella’nın Gürcistan’a karşı 3-1 gibi ne bir galibiyet almış kadrodan 4 futbolcuyu Portekiz maçında oynatmamasına tepki gösterdi.
Vincenzo Montella, Portekiz maçında özellikle Arda Güler'e ilk 11'de forma şansı vermemesiyle eleştirilerin hedefi oldu. 
Gürcistan maçındaki futbolu ile göz dolduran ve bunu da güzel bir golle süsleyen Arda Güler’i “yorgunluk” bahanesine sarılarak Portekiz maçında oynatmadığını söyleyen teknik adamın bu sözleri de futbol kamuoyunda karşılık bulmadı.
Vincenzo Montella, Türkiye-Portekiz karşılaşmasının ardından Arda Güler'in maça ilk 11'de başlamamasını şu sözlerle açıkladı: "Arda konusuna gelince, o konuda üzgünüm. Hakikaten yorgundu ve sakatlık riski vardı. Oyuna alırken, almasak mı diye düşündüm. Ama 3-0'da belki bir gol atarız düşüncesi oyuna almama sebep oldu" dedi.
A Milli takım, Portekiz yenilgisiyle ikinci sırada yer alırken üst tura çıkıp çıkmayacağını ise Çarşamba günü oynayacağı Çekya maçı belirleyecek. 

   
 

Muhabir: Ümit KAHRIMAN