Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilk ve orta dereceli okullarda temizlik personeli ihtiyacını karşılamak amacıyla bu yıl İşgücü Uyum Programı’nı (İUP) devreye sokmuştu. Ancak İUP’deki ücret düşüklüğü, düşük başvuru oranı ve programın işleyişindeki gecikmeler, bu çözümün yetersiz kalmasına neden oldu. Bakanlık, bu sebeplerle geri adım atarak, Toplum Yararına Program’ı (TYP) bir kez daha devreye aldı.

Kocaeli’de 810 Kişilik Kadro Açıldı

İşgücü Uyum Programı kapsamında Kocaeli’de okullarda 850 personel görevlendirilmişti. Ancak sorunların çözülmemesi üzerine MEB, TYP ile yeni kadrolar açtı. Bu kapsamda 810 kişilik bir kadro açıldı. TYP ile işe alınan personeller, 6 ay süreyle tam zamanlı çalışacak ve asgari ücret alacaklar. İUP kapsamında ise personeller haftada en fazla 3 gün çalışabiliyor ve maksimum 7 bin 358 TL kazanabiliyor. Ayrıca İUP’de yalnızca Genel Sağlık Sigortası (GSS) ödeniyor, normal sigorta primleri yatmıyor.

Başvurular Perşembe Günü Sona Erecek

TYP’ye başvurular bugün başladı ve Perşembe günü gece yarısına kadar devam edecek. İşe alımlar 2 Ekim’de başlayacak ve görevlendirilen personel, 28 Mart 2025 tarihine kadar çalışacak. Başvurular, İŞKUR’un internet sitesi (https://esube.iskur.gov.tr), e-Devlet, Alo 170 ve İŞKUR İl Müdürlükleri aracılığıyla yapılabilecek.

TYP’ye Kimler Başvurabilir?

Başvuru şartları şunlardır:

6 Ekim Pazar Günlük Burç Yorumları: Aşk, iş, sağlık hayatınızda neler olacak? 6 Ekim Pazar Günlük Burç Yorumları: Aşk, iş, sağlık hayatınızda neler olacak?
  • Hane gelirinin asgari ücretin 1.5 katını (25.503 TL) aşmaması,
  • 78 yaşını doldurmamış olmak,
  • Emekli veya malul aylığı almamak,
  • Öğrenci olmamak (Açık Lise ve Açık Öğretim hariç),
  • Aynı adreste yaşayan kişilerden yalnızca birinin programdan yararlanabilmesi.

Başvurular İŞKUR E-Şube veya ilgili hizmet merkezleri aracılığıyla yapılabilir.

Muhabir: Sedat Kaan ERAT