Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan arasında sosyal medya üzerinden başlayan tartışma, siyasi arenada büyük yankı uyandırdı. Kılıçdaroğlu'nun Özcan'a yönelik sert eleştirileri ve Özcan'ın verdiği cevaplar, CHP içinde de tepkiye yol açtı.

Sosyal Medyada Tartışma

Kılıçdaroğlu ile Özcan arasında sosyal medyada başlayan tartışmanın fitilini Tanju Özcan ateşledi. Kılıçdaroğlu'nun "Bana sadık 50 vekil var." dediği iddiasına Özcan, "50 sadık vekili varmış! Sen Tanrı mısın, tarikat lideri mi? Ne demek sadık vekil?" diyerek tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu ise bu sözlerin kendisine ait olmadığını tekrarlayarak Özcan'ı sert bir dille eleştirdi: "Serseri mayın gibisin. Dengeni yitirmişsin. Bu söylemlerinle partiyi zora sokuyorsun. Aklını başına al… Tanju, ne kadar kin varmış içinde."

CHP Yönetimi Harekete Geçti

Tartışma, CHP yönetimini de harekete geçirdi. Parti içinden Özcan'a tepkiler yükseldi. Özcan, Kılıçdaroğlu'na verdiği cevapta, "Cenazeye gelmem çünkü hoca helallik istediğinde ‘Hakkımı helal ediyorum’ diyemem" ifadelerini kullanarak tartışmayı daha da alevlendirdi.

Ödüllü döner yeme yarışmasına katıldı zor anlar yaşadı Ödüllü döner yeme yarışmasına katıldı zor anlar yaşadı

Siyasi Gerginlik Artıyor

Bu gelişmeler, CHP içindeki gerginliği artırırken, kamuoyunda da geniş yankı buldu. Özellikle Kılıçdaroğlu'nun, "Gün olur ecel vuku bulursa cenazeme katılmanı istemiyorum.. Yazık sana, sana verdiğim emeklere" şeklindeki ifadeleri dikkat çekti.

Kaynak: Haber Merkezi