Engelli, eski hükümlü, ve daimi statü olmaküzere toplamda 251 işçi alımı Elektrik Üretim A.Ş (EÜAŞ), İşkur tarafından başvuru süreci başladı. 

İŞKUR bilgileri veya e-Devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra, "İşyeri Türü" kısmında Kamu seçimini yaparak ve arama bölümüne "ELEKTRİK ÜRETİM" yazarak ilanlara başvuru yapılacak.
Farklı müdürlüklerde görevlendirilmek üzere 4857 sayılı İş Kanunu'na tabi tutulacak kontenjanın dağılımı; 

238 Daimi İşçi, 5 Engelli İşçi, 8 Eski Hükümlü veya TMY kapsamında İşçi
Mesleki Kontenjan Dağılımı
121 Makine Teknisyeni, 98 Elektrik Teknisyeni, 7 Elektronik Teknisyeni, 12 Kimya Teknisyeni, 5 Büro İşçisi (Engelli), 8 Teknisyen (Eski Hükümlü / TMY)

İşçi Alımı Yapılacak Müdürlükler
18 Mart Çan Termik Santralı İşletme Müdürlüğü, Bursa Doğalgaz Kombine Çevrim Santralı İşletme Müdürlüğü, İstanbul Doğalgaz Santralları İşletme Müdürlüğü, Tekirdağ Doğalgaz Santralı İşletme Müdürlüğü, Adana ve Yöresi HES İşletme Müdürlüğü, Atatürk HES İşletme Müdürlüğü, Demirköprü HES İşletme Müdürlüğü, Gökçekaya HES İşletme Müdürlüğü, Hirfanlı ve Yöresi HES İşletme Müdürlüğü, Karakaya HES İşletme Müdürlüğü, Kılıçkaya HES İşletme Müdürlüğü, Sarıyar Hasan Polatkan HES İşletme Müdürlüğü, Doğu Karadeniz ve Yöresi İşletme Müdürlüğü (Deriner HES)


Başvuru Şartları
Başvuracak adayların "Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik"te belirtilen genel şartları taşımaları gerekmektedir. Ayrıca:
İlgili okul veya bölüm mezunu olmak
Öncelik belgesi bulunanların bu belgeleri sunmaları
Sağlık durumunun çok tehlikeli işlerde çalışmaya elverişli olması
18 yaşını tamamlamış ve en fazla 35 yaşında olmak

Yoğun bakımda kalan üçüzlerden 50 gün sonra iyi haber geldi Yoğun bakımda kalan üçüzlerden 50 gün sonra iyi haber geldi


Kura ve Sınav Bilgileri
Başvuru sahipleri arasından açık iş sayısının 4 katı aday, noter huzurunda yapılacak kura ile belirlenerek sözlü mülakat sınavına çağrılacaktır. Kura çekimi tarih, saat ve yeri ile sözlü sınav detayları EÜAŞ’ın resmi web sayfasında ilan edilecektir. Bu duyurular tebliğ mahiyetinde olup, posta yoluyla tebligat yapılmayacaktır.
Kura İşlemleri: 17 Temmuz 2024 tarihinde 09:00-18:00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir. Kura yeri ise başvuru işlemleri sonrası EÜAŞ’ın resmi sitesinden duyurulacaktır.

Muhabir: Sedat Kaan ERAT