Orta Doğu’da tırmanan gerilim, İran’ın İsrail’e karşı balistik füze saldırısı başlatmaya hazırlandığı yönündeki haberlerle daha da derinleşti. Bu gelişmeler, bölgede tam kapsamlı bir savaş çıkabileceği endişelerini artırdı. Altın fiyatları, yatırımcıların güvenli liman talebiyle yüzde 1'in üzerinde yükseldi.

Altın Fiyatlarında Tarihi Zirve

Spot altın, Perşembe günü 2.685,42 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bugün saat 11:18 itibarıyla (1518 GMT), ons başına yüzde 1 artışla 2.661,99 dolara çıktı. ABD altın vadeli işlemleri ise yüzde 0,9 artışla 2.683,70 dolardan işlem gördü.

Beyaz Saray’dan Kritik İran Açıklaması

Beyaz Saray'dan üst düzey bir yetkili, ABD'nin İran’ın İsrail’e karşı bir balistik füze saldırısı düzenlemeye hazırlandığına dair işaretler aldığını belirtti. Bu açıklama, bölgedeki gerginliğin tırmanabileceği yönündeki kaygıları artırdı.

Yatırımcılar Orta Doğu'daki Savaş Senaryosundan Endişeli

Antalya'da "Filistinli Çocuklar İçin Çiz" Etkinliği Düzenlendi Antalya'da "Filistinli Çocuklar İçin Çiz" Etkinliği Düzenlendi

Kitco Metals'ın kıdemli piyasa analisti Jim Wyckoff, "İran'ın İsrail'e ciddi bir saldırı başlatma olasılığı ve altına yönelik güvenli liman talebinin artması bekleniyor. Eğer İsrail'de büyük kayıplar yaşanırsa, tam kapsamlı bir Orta Doğu Savaşı kaçınılmaz olabilir. Yatırımcılar şu anda bu senaryodan endişe duyuyor" ifadelerini kullandı. Altın, siyasi ve ekonomik belirsizlik dönemlerinde güvenli bir yatırım aracı olarak öne çıkıyor.

Nisan Ayındaki Saldırıya Benzeyebilir

New York merkezli bağımsız metal tüccarı Tai Wong, "Bu durum, içgüdüsel olarak güvenli liman alımını tetikleyen bir gelişme. Ancak, İran füzesi İsrail'e ulaşıp ciddi hasar vermediği sürece, Nisan ayında gerçekleşen ve büyük ölçüde engellenen benzer bir mühimmat saldırısına benzer bir senaryo olabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Sedat Kaan ERAT