Önemli olan depremlerden toplumsal ders almaktır

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde (OKÜ) “Asrın Felaketi 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Depremleri Öncesi ve Sonrası” konulu panel düzenlendi.

Güncel 11.02.2024 21:22:00 0
Önemli olan depremlerden toplumsal ders almaktır

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde (OKÜ) “Asrın Felaketi 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Depremleri Öncesi ve Sonrası” konulu panel düzenlendi.
OKÜ rektörlük salonda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan panel, deprem felaketinde vefat eden öğretim elemanları ve öğrenciler ile tüm deprem şehitleri için Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu ve dua edildi. 
Programın devamında, depremlerin yıl dönümü dolayısıyla hazırlanan videonun gösterimi gerçekleştirildi. 
Programın açılış konuşması, OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun tarafından gerçekleştirildi. Depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza rahmet dileyerek sözlerine başlayan Uzun, “Toplumsal sorumluluğumuzun bir gereği olarak vazifemizi yerine getirmeye çalıştık. İlk andan itibaren katkı gösteren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hemen her alanda yetişmiş akademik ve idari personelimiz var. Önemli olan, toplumsal afet ve olaylar sonrasında bireylerden ziyade toplumun ders almasıdır. Modern toplumlarda bu gelişmişliğin son aşamasını meydana getiriyor. Akla, bilime ve gerçeğe dayalı bir şekilde hayatımızı düzenleyebilirsek o zaman ders almamıza gerek kalmayacak.” şeklinde konuştu. 


Panelin yönlendiriciliğini Düziçi Meslek Yüksekokulu Müdürü, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Selim Serhan Yıldız yaparken panelde “Deprem Kestirimine Jeodezinin Katkıları:6 Şubat Kahramanmaraş Depremleri Örneği” başlıklı sunumu Osmaniye Meslek Yüksekokulu Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ali Özkan, “6 Şubat Kahramanmaraş Depremlerinden Gözlemlenen Yapısal Hasarlar” başlıklı sunumu ise Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Hakan Erkek yaptı.
Katılımcıların sorularının da yanıtlandığı panelde, Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, Dr. Öğretim Üyesi Selim Serhan Yıldız, Dr. Öğretim Üyesi Ali Özkan ve Dr. Öğretim Üyesi Hakan Erkek’e etkinliğe katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim etti. 
Panel, katılımcılara karanfil dağıtımı gerçekleştirilmesi ve Rektörlük Büyük Salon girişinde deprem şehitleri için oluşturulan anı köşesine karanfiller bırakılması ile sona erdi.
Panele, TBMM 25. Dönem ve 26. Dönem Osmaniye Milletvekili ve MHP Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ruhi Ersoy, Osmaniye Belediye Başkan Yardımcısı Hulisi Akkuş, OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Cumhur İttifakı MHP Osmaniye Belediye Başkan Adayı İbrahim Çenet, üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çoşkun Özalp, Genel Sekreteri Recep Şen, fakülte dekanları, Yüksekokul ve MYO müdürleri ile çok sayıda davetli ve üniversite çalışanı katıldı.