Enerjisa hizmetleri OKÜ’de anlatıldı Enerjisa hizmetleri OKÜ’de anlatıldı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) “Elektrofizyolojik ve Kinematik Veriler Kullanılarak Kişiye Özgü Rehabilitasyon Cihazı için Makine Öğrenmesi Modellerinin Oluşturulması” başlıklı projesi bilimsel değerlendirme süreci tamamlanarak TÜBİTAK tarafından kabul edildi.
TÜBİTAK 1001 programı altında açılan “Deprem Bölgesi Üniversiteleri Özel Çağrısı-Binbirçaba” kapsamında hazırlanan projenin yürütücülüğünü OKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Etem Çürük yaptı.
Disiplinlerarası çalışmayı öne çıkaran proje ile rehabilitasyon teknolojilerinde cihaz tasarlanmasına katkı sunacak makine öğrenmesi modellerinin oluşturulması hedefleniyor.
Projenin Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ), Marmara Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi ve Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesinden akademisyenlerin katkı sunacağı çok disiplinli bir proje olarak hayata geçirileceği belirtildi.
OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, “Sağlık teknolojilerindeki yenilikçi yaklaşımla ülkemizde geliştirilmesine yönelik önemli bir adımı temsil edeceğini düşündüğüm projenin kabul edilmesinden dolayı büyük bir memnuniyet duyuyorum. Üniversitemiz Dr. Öğretim Üyesi Etem Çürük’ü ve ekibini özverili çalışmaları ve bilimsel katkıları dolayısıyla tebrik ediyorum. Üniversitemiz adına bu tür önemli projelerin başarılı bir şekilde yürütülmesi, bilim ve teknoloji alanındaki gelişmelere katkı sağlayacaktır” dedi.