Geçimini topladığı sebzeyle sağlıyor Geçimini topladığı sebzeyle sağlıyor

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) akademisyeni Dr. Öğr. Üyesi Ayşenur Gürgen’in araştırmacı olarak yer aldığı "Yüksek Miktarda Biyofilm Oluşturan Bazı Mantarlardan Ekolojik, Ekonomik ve Sürdürülebilir Ahşap Yüzey Kaplama Malzemesinin Geliştirilmesi" başlıklı, proje desteklenmeye değer görüldü.
COST programı kapsamında hazırlanan proje, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.
Ekolojik yaklaşım temelinde en son yenilikler arasında sayılan ‘’biyofilm ahşap koruma yüzey işlemi’’ odağında tasarlanan projede, 11. Kalkınma Planı’nda yer alan '’çevre ve iklim dostu uygulamaların geliştirilmesi'’ ve 'ahşap kullanımının yaygınlaştırılması' ilkeleriyle uyumlu; çevre dostu, katma değeri yüksek, kendini onarabilen, düşük bakım masraflı, estetik, ekolojik, ekonomik ve sürdürülebilir ahşap yüzey kaplama malzemesi elde edilmesi planlanıyor.
Bilimsel katkının yanı sıra endüstriyel uygulamalar için yenilikçi çözümler sunma potansiyeline sahip proje ile üniversite-sanayi iş birliği projelerinin daha da artması planlanıyor.
Avrupa’da araştırma ve yenilik ağları için fon sağlayan COST Programı kapsamında desteklenmeye değer görülen projenin çalışmaları 36 ay boyunca devam edecek.