İşkur, 60 kişiye daha istihdam sağladı İşkur, 60 kişiye daha istihdam sağladı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektörü Prof.Dr.Turgay Uzun, vefat eden öğretim üyesi Murat Gök’ün anısına hazırlanan kitabı ailesine takdim etti.
Uzun, 2022 yılında ders verdiği sırada ani bir kalp krizi sonucu hayatını kaybeden akademisyen Gök’ün ailesini üniversitede konuk ederek “Dr. Öğretim Üyesi Murat Gök Armağanı’’ adlı kitabı ailesine takdim etti.
Akademik camianın içinden birçok ismin katkılarıyla hazırlanan ‘’Dr. Öğretim Üyesi Murat Gök Armağanı’’ adlı kitap, üniversite öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Demirtaş ve Arş. Gör. Murat Doğan'ın editörlüğünde hazırlandı.
Rektör Uzun, bu değerli eseri Gök ailesine takdim ederek, "Aramızdan ayrılan değerli akademisyenimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Dr. Öğretim Üyemiz Murat Gök’ün çalışma arkadaşları tarafından hazırlanan bu eseri hocamızın ailesine takdim edebilmek acı kaybımızı anmak adına çok özel bir duyguyu temsil ediyor. Bundan sonra da inanıyorum ki değerli hocamızın yetiştirdiği öğrenciler, onun anısını bilime ve insanlığa yaptıkları katkılarla yaşatacaktır.’’ ifadeleriyle duygularını dile getirdi.
Kitapta, merhum akademisyenimizin ve çalışma arkadaşlarının uzmanlık alanlarına dair birçok makalenin yer aldığını belirten Rektör Uzun, Dr. Öğretim Üyesi Murat Gök'ün bilimsel mirasının bu şekilde gelecek nesillere aktarıldığını vurguladı.
Akademik görevi başında ani bir kalp krizi sonucu hayatını kaybeden akademisyen anısına hazırlanan ‘’Dr. Öğretim Üyesi Murat Gök Armağanı’’ adlı armağan kitapta, pek çok bilim dalından kaleme alınmış 10 adet makale yer alıyor.
2022 yılında ise Dr. Öğretim Üyesi Murat Gök’ün ismi, Rektör Uzun’un talimatı ve Üniversite senatosunun kararıyla Fen Edebiyat Fakültesinde son ders yaptığı dersliğe verilmişti.
2019 yılında Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Yeni Türk Dili Bilim dalına atanarak akademik hayatına başlayan GÖK, kısa ama verimli çalışma hayatına pek çok lisans ve yüksek lisans öğrencisi sığdırarak Türkoloji sahasında önemli çalışmalar yürüttü.
Osmaniye ili Ağızları ve Söz Varlığı I (Giriş- Dil İncelemesi), Osmaniye ili Ağızları ve Söz Varlığı II (Metinler- Sözlük), Osmaniye Ağzı Sözlüğü, Osmaniye Yöresi Atasözleri Deyimler ve Kalıp ifadeler Sözlüğü adlı bilimsel kitap çalışmalarıyla Yeni Türk Dili sahasına değerli katkılarda bulundu.