Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde (OKÜ) Acil Durum Ekipleri Bilgilendirme Eğitimi düzenlendi.
OKÜ Rektörlük Büyük Salon'daki programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Acil Durum Ekipleri Bilgilendirme Eğitimi'ne katkı sunan İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Şube Müdürü Mehmet Bülbül ile İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Sivil Savunma Uzmanı İsmail Çoban’a Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun’un teşekkür belgelerinin takdimi ile devam etti. Eğitim programının devamında, İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Sivil Savunma Uzmanı İsmail Çoban, acil durum ekipleri eğitiminin amacından bahsederek acil durum planları ile arama, kurtarma ve tahliye, yangınla mücadele, ilkyardım konularında görevlendirilen kişilere görevleri ile ilgili detaylı bilgiler paylaştı.

Özel bireye, özel kutlama Özel bireye, özel kutlama


Sunumlardan sonra üniversitede, yangın söndürme eğitimi ve yangın tatbikatı düzenlendi.
15 Temmuz Şehitler Amfisi önünde Sivil Savunma Uzmanı İsmail Çoban ve Osmaniye Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü İtfaiye Amiri Fazlı Şahin sorumluluğunda gerçekleştirilen tatbikatta, katılımcılara yangınlar hakkında genel bilgiler verildi.
Uygulamada Osmaniye Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından kontrollü bir şekilde yakılan yangına ilk müdahaleyi yapmak üzere yangın tüpleri ve söndürme teknikleri tatbikata katılanlara birebir uygulamalı olarak anlatıldı. Üniversitemiz personeli yangına eğitmenler kontrolünde yangın söndürme tüpleriyle başarılı bir şekilde müdahale etti.
Acil Durum Ekipleri Bilgilendirme Eğitimi, üniversitemiz Kadirli, Bahçe ve Düziçi yerleşkelerinden sonra merkez Karacaoğlan Yerleşkesi’nde yapılan eğitim ve Osmaniye İtfaiye Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleşen yangın söndürme eğitimi sona erdi.