Enerjisa hizmetleri OKÜ’de anlatıldı Enerjisa hizmetleri OKÜ’de anlatıldı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Dr. Öğretim Üyesi Emine Yıldırım’ın “Gebe Kontrollü Sakral Masajın Annelerin Doğum Ağrısına, Algısına, Sürecine ve Ebelerin Memnuniyetine Etkisi” başlıklı projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görüldü.
OKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Emine Yıldırım’ın yürütücülüğünde, TÜBİTAK 1002 Programı kapsamında hazırlanan “Gebe Kontrollü Sakral Masajın Annelerin Doğum Ağrısına, Algısına, Sürecine ve Ebelerin Memnuniyetine Etkisi” başlıklı proje, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.
Bilimsel değerlendirme süreci tamamlanarak kabul edilen proje ile annenin doğum ağrısının azalmasına, doğum algısının olumlu gelişmesine, doğum süresinin kısalmasına ve eylemin hızlanmasına katkı sağlanacağı ve bu katkıların yanı sıra ebelerin doğum sürecini yönetmede memnuniyetlerinin de artacağı öngörülmektedir.
Ebelerin iş yükünün azaltılması da planlanan projede, sağlık çalışanlarının teknolojik gelişmeler ile doğumu desteklemesi amaçlanmaktadır.