Özel bireye, özel kutlama Özel bireye, özel kutlama

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Mustafa Übeyli’nin yürütücülüğünü yaptığı proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye layık görüldü.
Projede akademisyenler Dr. Öğr. Üyesi Demet Zalaoğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Emre Özer’in de araştırmacı olarak yer aldığı “Ortopedik Uygulamalar için Yeni Biyobozunur ve Karma Takviyeli Magnezyum Nanokompozitlerin Geliştirilmesi” başlıklı proje destek gördü.
OKÜ öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Übeyli’nin yürütücülüğünde hazırlanan proje TÜBİTAK 1001 programı altında açılan Deprem Bölgesi Üniversiteleri Özel Çağrısı – BİNBİRÇABA kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
Çok disiplinli ve geniş kapsamlı olarak nitelendirilen projede, karma seramik nano parçacıklarla takviyeli yeni biyobozunur magnezyum esaslı nanokompozitlerin üretilmesi ve yapısal/biyolojik özelliklerinin belirlenmesi amaçlanmakta olup; proje sonunda karma takviyeli ve biyobozunur magnezyum esaslı nanokompozitlerin ortopedik implant uygulamalarında kullanım potansiyelinin ortaya çıkarılması hedefleniyor.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) öğretim üyelerinin görev aldığı projede Prof. Dr. Mustafa ÜBEYLİ (Yürütücü - OKÜ), Dr. Öğr. Üyesi Demet ZALAOĞLU (Araştırmacı - OKÜ), Dr. Öğr. Üyesi Emre ÖZER (Araştırmacı - OKÜ), Prof. Dr. Evrim KAYA (Araştırmacı – CBÜ), Doç. Dr. Harika ATMACA İLHAN (Araştırmacı – CBÜ), Doç. Dr. Mehmet AYVAZ (Araştırmacı – CBÜ) yer adı.