OKÜ Kalite ve Çevre Yönetim Sistemleri Belgesi'ni aldı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’ne (OKÜ) '‘Yükseköğretim Kurumu İdari Hizmetleri’’ kapsamında kalite ve çevre yönetim sistemleri belgeleri verildi.

23.01.2024 17:14:00 0
OKÜ Kalite ve Çevre Yönetim Sistemleri Belgesi

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’ne (OKÜ) '‘Yükseköğretim Kurumu İdari Hizmetleri’’ kapsamında kalite ve çevre yönetim sistemleri belgeleri verildi.
OKÜ’nün yükseköğretim hizmetlerinin kalitesini resmiyete dökme niteliği taşıyan belgeler, Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun’a, firma yetkilisi Gökhan Yıldız tarafından sunuldu.
Yükseköğretim hizmetlerinin sağlanması ve geliştirilmesinde yenilikçi bir anlayışı benimseyen OKÜ, Universal Certification tarafından ‘‘Yükseköğretim Kurumu İdari Hizmetleri’’ kapsamında hazırlanan EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemleri ve EN ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemleri belgelerini almaya hak kazandı. Belgelerin teslimi, üniversite Rektörlük makamında gerçekleştirildi.
OKÜ, yükseköğretim kurumu idari hizmetleri kapsamında düzenlenen sertifikalarla kalite yönetim sistemleri ve çevre yönetim sistemleri standartlarının gerekliklerine uygunluğunu belgelendirmiş oldu. 
Sertifika teslimi kapsamında yaptığı konuşmada, üniversitenin hizmet kalitesi niteliğinin artmasını özverili ve kolektif çalışmanın bir sonucu olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, OKÜ olarak hem kalite yönetiminde hem de çevre yönetiminde daha da aşama kat edeceklerine inandığını belirterek ‘’Bu belgeler, kurumumuzun sürdürülebilirlik çabalarının bir göstergesidir. Kalite ve çevre yönetimindeki başarılarımızla, öğrencilere ve diğer paydaşlara en iyi hizmeti sunmayı sürdüreceğiz. Bu süreçte emeği geçen OKÜ Kalite Koordinatörlüğün, tüm çalışma arkadaşlarıma ve paydaşlarımıza teşekkür ederim’’ dedi.

Haber: Ümit KAHRIMAN