Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) ile Tosçelik Sosyal Bilimler Lisesi arasında ‘’Eğitimde İş Birliği Uygulama Protokolü’’ imzalandı.
Protokol, Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun ve Lise Müdürü Fatih Çakmak tarafından imzalandı. Rektörlük makamında gerçekleştirilen protokol töreninde imzalanan protokol ile eğitimin niteliğini artırmak, eğitim hizmetlerini geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla iki kurum arasındaki çalışmaların planlı ve koordineli bir şekilde yürütülmesi hedeflendiği belirtildi.
Protokol kapsamında, Tosçelik Sosyal Bilimler Lisesine ihtiyaç duyabileceği eğitim niteliğinin artırılması, mesleki gelişim, sosyal, kültürel ve bilimsel faaliyetlerin düzenlenmesi noktasında üniversite tarafından uygun görülen uzmanlık desteği sağlanacak. Bu katkıların yanı sıra üniversite, lise öğrencilerine OKÜ akademik ve araştırma birimlerinden faydalanabilme imkânı da tanıyacak.
İş birliği protokolünün her iki kuruma da hayırlı olmasını temenni eden Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, ‘‘Eğitimde bölgesel düzeyde ortaya çıkan sorunların çözümü ve her alanda gelişmenin sağlanmasında, yerel aktörlerden özellikle üniversiteler giderek artan oranda aktif roller üstlenmeye başlamaktadır. Osmaniye’deki eğitim sorunlarının analizi ve çözüm önerilerinin belirlenmesi üzerine iki kurum arasında gerçekleştirilen bu protokol, eğitimin niteliğini artırma noktasında stratejik bir öneme sahiptir’’ dedi.

Geçimini topladığı sebzeyle sağlıyor Geçimini topladığı sebzeyle sağlıyor