OKÜ, akademik ve idari çalışanları ağırladı

Osmaniye Korku Ata Üniversitesi (OKÜ) ‘’Erasmus+ Personel Hareketliliği Haftası’’ etkinlikleri kapsamında, farklı ülke ve üniversiteden akademik ve idari çalışanlarını ağırladı.

Güncel 11.02.2024 08:12:00 0
OKÜ, akademik ve idari çalışanları ağırladı

Osmaniye Korku Ata Üniversitesi (OKÜ) ‘’Erasmus+ Personel Hareketliliği Haftası’’ etkinlikleri kapsamında, farklı ülke ve üniversiteden akademik ve idari çalışanlarını ağırladı.
Etkinlik kapsamında OKÜ Karacaoğlan Yerleşkesi’nde sunum, seminer, ders verme, eğitim alma, kültür gezisi gibi bir dizi faaliyetler gerçekleştirildi.
Her yıl Avrupa ve Avrupa dışı ülkelerden akademisyen ve profesyonellerin ziyaret ettiği OKÜ’deki bu etkinliğin KA171 Erasmus+ Ortakları ile gerçekleştirilecek ilk Uluslararası Hafta olması ile önem taşıdığı kaydedildi.
Uluslararası Erasmus+ Personel Hareketliliği Haftası, OKÜ Dış İlişkiler Birim Koordinatörü Doç. Dr. Ceyhun Yükselir’in açılış konuşmasıyla başladı. 
OKÜ’de ilk kez tek bir haftaya yoğunlaştırılmış biçimde düzenlenen Uluslararası Erasmus+ Personel Hareketliliği etkinliklerine katılımlarından ötürü yurtdışından gelen misafir akademik ve idari çalışanlara teşekkürlerini sunarak konuşmasına başlayan Doç. Dr. Ceyhun Yükselir, uluslararasılaşma misyonu doğrultusunda, Dış İlişkiler Birimi öncülüğünde bugüne kadar edinilen kazanımlar ve elde edilen başarılar hakkında katılımcıları bilgilendirdi. 


Açılış konuşmasının ardından yaptığı konuşmasıyla etkinliğe katkı sunan OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, üniversitenin uluslararasılaşma misyonunun ve bu doğrultuda belirlemiş olduğu hedeflerin gerçekleştirilmesi adına açıklayıcı bir yol haritası sundu. 
Uluslararasılaşma hedefi doğrultusunda düzenlenen etkinliklerin ana hedefinin toplumun bütününü, özellikle olanakları kısıtlı bireyleri de içerecek biçimde yaygınlaştırılması gerektiğine dikkat çeken Rektör Uzun, Dış İlişkiler Birimi çalışanlarına emekleri için teşekkürlerini sunarak konuşmasını sonlandırdı.
Uluslararası Erasmus+ Personel Hareketliliği etkinliklerine Bosna Hersek, Kosova, Fas ve Ukrayna gibi ülkelerden katılım sağlayan akademik ve idari çalışanlara gerçekleştirdikleri sunumlarla deneyimlerini, gözlemlerini ve beklentilerini üniversitemiz akademik ve idari personeliyle paylaşma imkanı buldu.