İlçe tarım ve orman müdürlüğü ekipleri denetim yaptı İlçe tarım ve orman müdürlüğü ekipleri denetim yaptı

Osmaniye’de afetzedelere psikososyal destek sağlamak amacıyla Korkut Ata Üniversitesi tarafından koordine edilen Aile Danışma Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.
Karaçay konteyner kente kurulan Aile Danışma Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Aile Danışma Merkezi’nin açılışına, OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Osmaniye Vali Yardımcısı Hakan Yavuz Erdoğan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alparslan Dayangaç, Osmaniye Konteyner Kent Müdürü Oktay Deniz, OKÜ Sosyal Hizmet Bölümü öğretim elemanları ve çok sayıda uzman katıldı.
Konteyner kentte kurulan Aile Danışma Merkezi kapsamında ailelere ve bireylere, aile danışmanlığı, bireysel danışmanlık, psikososyal destek ve rehberlik hizmetlerinin verilmesi planlanıyor.
Konteyner kentte açılışı yapılan Aile Danışma Merkezi ile depremzedelere sağlanacak psikososyal desteğin önemine değinen Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, ‘‘’Bu tür afetlerde, bireylerin veya ailelerin yalnızca fiziksel ihtiyaçlarının karşılanması yeterli değildir. Ruhsal olarak da destek sağlanması gerekmektedir. Aile Danışma Merkezi, afetzedelerin psikolojik olarak güçlenmelerinin yanı sıra aile ve toplum düzeyinde ilişkilerin yeniden kurulması ve geliştirilmesi, etkilenenlerin normaal yaşamlarına geri dönmesi sürecinde kendi kapasitelerini fark etmeleri ve güçlenmelerinin sağlanması, toplumda gelecekte ortaya çıkması muhtemel afet ve acil durumlarla başa çıkma, iyileşme, toparlanma becerilerinin artırılmasına yardımcı olacaktır.’’ dedi.