Çevre Yönetim Sistemi Belgeleri teslim edildi

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Akademik Birimleri Kalite Yönetim Sistemi ile Çevre Yönetim Sistemi Belgelerine sahip oldu.

Güncel 16.02.2024 08:07:00 0
Çevre Yönetim Sistemi Belgeleri teslim edildi

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Akademik Birimleri Kalite Yönetim Sistemi ile Çevre Yönetim Sistemi Belgelerine sahip oldu.
Yükseköğretim hizmetlerinin sağlanması ve geliştirilmesinde yenilikçi bir anlayışı benimseyen OKÜ daha önce de ‘‘Yükseköğretim Kurumu İdari Hizmetleri’’ kapsamında almaya değer görüldüğü Kalite Yönetim Sistemleri ve Çevre Yönetim Sistemleri belgelerini, idari birimlerinin yanı sıra akademik birimler de denetimleri başarıyla tamamladı.
Tüm akademik ve idari birimlerinde belirlenen kalite standartlarını başarıyla uygulayan OKÜ, kurumsallaşmasına değer katarken, fakülteler, enstitüler, yüksekokullar ve meslek yüksekokulları ile uygulama ve araştırma merkezlerinde de EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi ile EN ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi denetimlerini başarıyla tamamlayarak belgelerine sahip oldu.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, yükseköğretim hizmetlerinin kalitesini resmiyete dökme niteliği taşıyan bu belgeler ile kalite yönetim sistemleri ve çevre yönetim sistemleri standartlarının gerekliklerine uygunluğunu belgelendirmiş oldu.


OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, fakülte dekanları ile enstitü, yüksekokul, meslek yüksekokulu ve merkez müdürlerine EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi ile EN ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi Belgelerini Rektörlük Senato Salonunda düzenlenen törenle takdim etti. 
Sertifika takdim töreninde konuşan Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, “EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi ve EN ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi'nin denetimini başarıyla tamamlayarak sertifikalarımızı almamızda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ederim. Sizlerin özverili çalışmaları ve gayretleri sayesinde, kurumumuz daha etkin bir kalite ve çevre yönetimi anlayışına kavuşmuş ve uluslararası standartlara uyum sağlamıştır. Akademik ve idari hizmetlerimizin kalitesini gösteren bu sertifikalar, üniversitemizin rekabet gücünü artırmakla kalmayıp, aynı zamanda çevreye duyarlı bir anlayışın benimsenmesinde de öncü rol oynayacaktır. Bundan sonra da hep birlikte üniversitemizin kurumsal işleyişini standardize eden kalite yönetim sistemimizin hedef ve politikaları doğrultusunda çalışmalarımızı geliştirerek sürdüreceğiz. Bir kez daha değerli katkılarınız için teşekkür eder, başarılarınızın devamını dilerim.” dedi.