Osmaniye’de İŞKUR tarafından başlatılan “İşgücü Uyum Programı” kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne işçi alımı yapılacak. Peki kaç kişi alınacak? Kimler başvuru yapabilecek? Alımlar ne zaman olacak? Başvuru şartları neler?  
Osmaniye İŞKUR Müdürü Hacı Akkoyunlu, yaptığı açıklamada, işgücü piyasasına girmek isteyenlere yönelik yeni bir programın başladığı belirtti.
Akkoyunlu, İŞKUR ve Millî Eğitim Bakanlığı ile yapılan iş birliğiyle İşgücü Uyum Programı kapsamında ilk programlar toplamda 120 bin kontenjanla 81 ilde açıldığını kaydetti. 

OSMANİYE'DE ÜNİVERİSTEYİ KAZANAN ÖĞRENCİLERE BAVUL HEDİYE EDİLDİ OSMANİYE'DE ÜNİVERİSTEYİ KAZANAN ÖĞRENCİLERE BAVUL HEDİYE EDİLDİ

Whatsapp Görsel 2024 09 05 Saat 07.24.46 783F13BfBaşvuruların alınmaya başlandığı programlara İŞKUR e-şube, Alo170, e-devlet, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ve İŞKUR Hizmet Merkezleri üzerinden başvuru yapılabileceği kaydeden Akkoyunlu, Toplum Yararına Programdan (TYP) farklı olarak Türkiye genelinde ilk defa uygulanacak olan İşgücü Uyum Programının (İUP) hayırlı olmasını temenni etti.
Osmaniye Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de kent merkezinde 604 işçi alımı yapılacağını aktaran Akkoyunlu, ilçelerde dahil toplamda 1000 kişilik alımların olacağını söyledi.
KİMLER KATILABİLİR?
18 yaşını doldurmuş, İŞKUR’a kayıtlı, emekli olmayan ve son bir aydır sigortalı olmayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları program başvurabilir. 
Programlara kadınlar, öğrenciler, engelliler, eski hükümlüler gibi özel politika gerektiren grupların katılımı öngörülmektedir. 
İl Müdürü Akkoyunlu, programın 09 Eylül – 06 Ekim tarihleri arasında (ilk 4 hafta) haftada 5 gün ve sonraki haftalarda da haftada 3 gün olarak uygulanacağını sözlerine ekledi. 

Muhabir: Ümit KAHRIMAN