Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bozkurt işareti açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bozkurt işareti açıklaması

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Kültür ve Edebiyat Kulübü tarafından “Filistin Davası” başlıklı panel düzenledi. 
OKÜ 15 Temmuz Şehitler Amfisinde, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması, İlahiyat Fakültesi öğrencisi İsmail İçen’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun yaptı.
Uzun, modern dünyada yaşanan bir soykırımla karşı karşıya olduğumuzu belirterek, işgalci İsrail Devleti faşist yönetiminin Filistin’deki 35.000 civarında kardeşimizi kadın, çocuk demeden şehit ettiğini, insanların en temel hakkı olan yaşama hakkını zorbalık ve katliamla elinden aldığını vurguladı. 

446863765 18431157823059070 1157357345849715443 N
OKÜ rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, konuşmasının devamında, “Biz Türk toplumu olarak tarihsel süreçte mağdurun ve ezilenin yanındayız. bu nedenle filistin halkının yanında olmak da bizlerin sorumluluğudur. Uluslararası düzeyde de bu sorumlulukla katliama karşı sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz.” dedi.  
Açılış konuşmasının ardından, panelin yönlendiriciliğini üstlenen İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Demirtaş kısa bir konuşma gerçekleştirdi. 
Prof. Dr. Ahmet Demirtaş, “Dünya için Filistin meselesi, 14 Mayıs 1948 tarihinden beri Ortadoğu’nun uzun soluklu etnik, dini ve toprak paylaşımı temellerine dayalı bir mesele olmuştur. Şehitler verdiğimiz, kan dökerek bu toprakları vatan yaptığımız yerler bizim coğrafyamızdır. İşte bu yüzden Filistin davası bizim davamızdır. Filistin, insanlığın onur ve özgürlük davasıdır. Bizim için de Filistin davası, Türkiye’nin davasıdır.” diye konuştu.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN