OSMANİYE BELEDİYESİNDE ÖNEMLİ DEĞİŞİM! OSMANİYE BELEDİYESİNDE ÖNEMLİ DEĞİŞİM!

Osmaniye Altınokta Körler Derneği Şube Başkanı Ziya Demez, federasyon yetkilileri tarafından Ankara’da önemli bir görüşme yapıldığını belirtti.
Demez, yaptığı açıklamada, Türkiye Körler Federasyonu’nun temsilcilerinin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay ile bir araya geldiğini kaydetti.
Demez, görüşmede, Federasyon Başkanı Emin Demirci, Yıldırım Alkaya, Altı Nokta Körler Derneği Genel Başkanı Fermani Kurtel, Altı Nokta Körler Derneği Ankara Şube Başkanı Yusuf Tugan, Türkiye Görme Engelliler Derneği Genel Başkanı Fatih Karadayı ve Türkiye Görme Engelliler Derneği Ankara Şube Başkanı Erdal Sönmez in yer aldığını aktardı. 
Ziyarette gündemde önemli bir yer tutan ÖTV indiriminin konuşulduğunu anlatan Demez, şunları kaydetti:
“Türkiye Körler Federasyonu ve ilgili derneklerin temsilcileri, bu indirimin kaldırılmasının engelli bireylerin ekonomik yükünü artıracağı ve toplumsal eşitlik ilkesine zarar vereceği yönünde endişelerini dile getirdiler. MHP Grup Başkan Vekili Sn. Erkan Akçay, bu konuda yapılan istismarlara dikkat çekerek yapılacak olan kanunun bu amaçla yapıldığını belirtti, 
Federasyon başkanı ve beraberindeki heyette, bu istismarların önüne geçilebildiğini, bu görevin devlete ait olduğunu, yapılacak olan kanunun faaliyete geçmesi durumunda büyük bir engelli kitlesinin mağduriyet yaşayacaklarını özellikle belirttiler. Bu tür görüşmeler, engelli bireylerin sorunlarının duyurulması ve çözümler üretilmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Türkiye Körler Federasyonu ve diğer engelli derneklerinin bu konudaki çabaları, biz engellilerin haklarının savunulması ve yaşam kalitelerinin artırılması adına önemli bir rol oynamaktadır. Bizlerde altı nokta körler derneği Osmaniye şube yönetimi olarak her zaman bu sürecin yakın takipçisi olacağımızı, üzerimize düşen görevlerimizi hiç bir şeyden çekinmeden hakkıyla yerine getireceğimizi kamuoyuyla paylaşmak isteriz” 

Muhabir: Ümit KAHRIMAN