AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada, “Hukuk tanımaz İsrail devleti, sadece Filistin için sadece Lübnan için değil, gelinen noktada artık tüm insanlık için, tüm dünya için tehdittir. Hitler, Amerika Birleşik Devletleri ve Sovyetler Birliği’nin ittifakıyla, geç de olsa durdurulmuştu. Daha geç olmadan, bu soykırım, bu vahşet, bu barbarlık, insanlığın ittifakıyla artık derhal durdurulmalıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Batı'nın İki Yüzlülüğü Kötü Sonuçlanacak"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada İsrail'in Filistin'deki eylemlerine sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Hukuk tanımaz İsrail devleti, sadece Filistin ve Lübnan için değil, tüm insanlık için tehdit oluşturmaktadır," dedi.

Batı'ya Sert Eleştiriler
Erdoğan, Batı'nın İsrail'e yönelik tutumunu eleştirerek, "Gazzeli 40 bin masum ölmemiş, 16 bin çocuk vahşice katledilmemiş gibi eli kanlı katillerin Temsilciler Meclisi'nde ağırlandığını ve alkışlandığını görüyoruz. İslam dünyasının birkaç ülke dışında zulmü durduracak, zalime 'dur' diyecek hiçbir irade sergilemediğini üzülerek söylüyorum," dedi.

"BM Güvenlik Konseyi Ne Zaman Sorumluluk Alacak?"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne de seslenerek, "Sizlere soruyorum, ben de insanım diyen, ben de Müslümanım diyen birisinin böyle bir tabloya rıza göstermesi mümkün mü? Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi bugün sorumluluk almayacaksa Allah aşkına ne zaman alacak?" diye sordu.

"İsrail’in Politikaları Tüm Bölgeyi Tehdit Ediyor"
Erdoğan, İsrail'in istilacı politikalarının tüm bölgeyi tehdit ettiğini vurgulayarak, "Netanyahu yönetimi altında İsrail’in gittiği yol, yol değildir. Bu pervasızlığın, bu hoyratlığın, Batı’nın sergilediği bu iki yüzlülüğün sonu korkarım ki çok kötü bitecektir. Perşembenin gelişi çarşambadan belli olur," dedi.

"İsrail, İnsanlık İçin Tehdit Oluşturuyor"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in eylemlerinin sadece bölge için değil, tüm dünya için tehdit olduğunu belirterek, "Hukuk tanımaz İsrail devleti sadece Filistin ve Lübnan için değil, artık tüm insanlık için tehdittir. Hitler, Amerika Birleşik Devletleri ve Sovyetler Birliği’nin ittifakıyla geç de olsa durdurulmuştur. Daha geç olmadan, bu soykırım, bu vahşet, bu barbarlık, insanlığın ittifakıyla artık derhal durdurulmalıdır," dedi.

"Gözlerini Lübnan'a Dikenler Yarın Başka Yerlere Uzatacak"
Erdoğan, İsrail'in Gazze'den sonra Lübnan'a yönelik tehditlerine dikkat çekerek, "Gazze’de 40 bin masum insanı katlettikten sonra bugün gözünü Lübnan’a dikenlerin, yarın pis ellerini başka yerlere uzatmayacağının garantisini kim verebilir? Bu soruyu sadece biz sormuyoruz, bölgedeki tüm devletler soruyor," şeklinde konuştu.
Erdoğan, İsrail'in bölgedeki diğer ülkelerin topraklarını işgal ederek semiren ve güvenliğini saldırganlıkta arayan tek ülke olduğunu belirterek, "Meşru bir devlet olarak değil, terör örgütü gibi hareket eden ülke, İsrail’dir. Hamas, bizim de telkinlerimizle ateşkese 'evet' dediği hâlde savaşı uzatan, kan döken katliam yapan taraf, İsrail’dir. İsrail yönetimidir," dedi.

Netanyahu'nun Politikaları Felakete Sürüklüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Netanyahu'nun bölgeyi ve dünyayı nasıl bir felakete sürüklemek istediğinin farkında olduklarını ifade ederek, "Gazze’deki ateşi tüm bölgeye yayma girişimlerinin arkasındaki asıl niyeti de çok iyi biliyoruz," dedi.

"Kan ve Gözyaşını Durdurmak İçin Mücadele Ediyoruz"
Erdoğan, Türkiye'nin bölgedeki kan ve gözyaşını durdurmak için çaba sarf ettiğini belirterek, "Ne yapıyorsak böyle bir senaryonun önüne geçmek için yapıyoruz. Ne söylüyorsak bölgemizde kanın ve gözyaşının durması için söylüyoruz," dedi.

OSMANİYE'DE OKULLARDA GIDA DENETİMLERİ ARTTI OSMANİYE'DE OKULLARDA GIDA DENETİMLERİ ARTTI

"Biz İstiklal Marşı Bile 'Korkma' Diyerek Başlayan Bir Milletiz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin cesaret ve kararlılıkla hareket ettiğini vurgulayarak, "Biz İstiklal Marşı bile 'korkma' diyerek başlayan bir milletiz. Klavye soytarılarının hadsiz mesajları bizi korkutmaz, bizi ürkütmez, bizi sindirmez, inandığımız yolda yürümekten bizi asla vazgeçirmez. İstedikleri kadar çirkinleşsinler, istedikleri kadar çukurlaşsınlar, Tayyip Erdoğan’ın ne kavline ne kalbine zincir vurabilirler," dedi.

"Tehditlere Boyun Eğmeyiz"
Erdoğan, kimsenin tehditlerine boyun eğmeyeceklerini belirterek, "Biz kimsenin tehditlerine boyun eğmeyiz. Kimsenin zorbalıklarına eyvallah etmeyiz. Eli kanlı canilerin provokasyonlarına da gelmeyiz. Şunu herkes çok iyi bilsin ve idrak etsin. Biz bu yola kefenimizi giyerek çıktık. Biz bu günlere çarpışa çarpışa geldik. Biz bu günlere Hakk’ın ve halkın desteğiyle geldik," dedi.

"Bizi Tehdit Edenler Avuçlarını Yaladılar"
Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Bize gazete manşetlerinden ömür biçenler oldu ama yanıldılar. Bizi rahmetli Menderes’in ve arkadaşlarının akıbetleri ile tehdit edenler oldu, avuçlarını yaladılar. Bizi terörle, sokak terörüyle, darbeyle devirmek isteyenler oldu, hepsini bozguna uğrattık. Üstümüze saldıkları ne kadar piyon varsa tamamını ya meydanlara ya da dağlara gömdük," dedi.


 

Kaynak: cumhurbaşkanlığı