DİYANET İŞLERİ BAŞKAN YARDIMCISINDAN ENVER’UL HAMİT CAMİİ ZİYARETİ DİYANET İŞLERİ BAŞKAN YARDIMCISINDAN ENVER’UL HAMİT CAMİİ ZİYARETİ

Osmaniye’de her geçen gün akademik ve fiziki gelişimi ile dikkat çeken ve her yıl açılan yeni bölümleriyle öğrencilerinin ilgi odağı olan Korkut Ata Üniversitesi, bölgenin gözde üniversiteleri arasında olmaya aday olduğunu hissettiriyor.
Kökleri 1976’lara dayanan OKÜ, bu yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak Osmaniye Meslek Yüksekokulu (OMYO) olarak Osmaniye Belediyesi’ne ait bir binada hizmet vermeye, 4 Kasım 1981 tarihinde kabul edilen 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile de Çukurova Üniversitesi’ne bağlandı.

YENİ YERLEŞKE
1984 yılında, OMYO için şehir merkezine 5 km uzaklıkta, Fakıuşağı Köyü merasında bulunan arazi, Maliye Bakanlığı tarafından tahsis edildi. Bu alan, gelecekte kurulacak bir üniversitenin altyapısını oluşturmak amacıyla yapılan çalışmalar sonucunda bugünkü yerleşke alanına dönüştü.

1592306174RESMİ KURULUŞ
29 Mayıs 2007 tarihinde, 26536 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 5662 sayılı Kanun’un 84. Ek Maddesi ile Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi resmen kuruldu. Üniversitenin oluşum süreci, çeşitli eğitim kurumlarının birleşmesiyle hız kazandı. Çukurova Üniversitesi’ne bağlı olarak 23 Haziran 2006 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile Mühendislik Fakültesi kurulmuştu. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 16 Temmuz 1976 tarihli kararıyla kurulan ve 20 Temmuz 1981 tarihinde Çukurova Üniversitesi’ne bağlanan Osmaniye Meslek Yüksekokulu, 14 Aralık 1997 tarihli kararla kurulan Kadirli Meslek Yüksekokulu, 7 Temmuz 2000 tarihli kararla Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Bahçe Meslek Yüksekokulu ve Düziçi Meslek Yüksekokulu da OKÜ’ye dahil oldu.

30Db07047F6E46E6A5B35C24F6E925CbMEVCUT DURUM VE FAKÜLTELER
Günümüzde Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, yedi fakülte, iki enstitü, iki yüksekokul ve beş meslek yüksekokuluyla eğitim-öğretim faaliyetlerine devam ediyor.
Fakülteler arasında Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Kadirli Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Kadirli Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi bulunuyor. Enstitüler Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü, yüksekokullar ise Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Yabancı Diller Yüksekokulu olarak sıralanıyor. Meslek yüksekokulları ise Bahçe Meslek Yüksekokulu, Düziçi Meslek Yüksekokulu, Kadirli Meslek Yüksekokulu, Osmaniye Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu olarak eğitim veriyor.

3431B6D06C884D6994Ebad082945Ceb9BÖLGEYE KATKILARI VE GELİŞİM
OKÜ, sunduğu geniş eğitim yelpazesi ve gelişen altyapısıyla bölgeye önemli katkılar sağlamaya devam ediyor. Üniversitenin kuruluşundan bugüne kadar geçen sürede gösterdiği gelişim, Osmaniye ve çevresindeki gençlerin yükseköğretim ihtiyaçlarını karşılamada büyük bir rol oynuyor.
OKÜ Rektörü Prof.Dr.Turgay Uzun ile geleceğe hazırlanan Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, güçlü akademik kadrosu, açılmaya devam eden yeni bölümleri ve güçlü fiziki yapısının yanı sıra öğrencilere sunduğu, kültürel ve sportif programlarıyla da dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. 
 

Muhabir: Ümit KAHRIMAN