Osmaniye'de köy çocukları robotik kodlama ile dünyaya açılıyor Osmaniye'de köy çocukları robotik kodlama ile dünyaya açılıyor

Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti (CGC) Başkanı Ali Cihangir, getirilen kısıtlamanın yerel basına büyük zarar vereceğini belirterek Osmaniye Milletvekillerine yazılı bir metin göndererek destek istedi. Cihangir’in isteğine CHP Osmaniye Milletvekili Dr. Asu Kaya’dan destek geldi.
Cihangir, yaptığı açıklamada, yerel basının pandeminin ardından asrın felaketi depremden bu yana ekonomik darboğaz içinde olduğunu hatırlattı.
13 Mayıs 2024 tarihinde Hazine ve Maliye Bakanlığınca açıklanan “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi” kapsamında uygulamaya konulacak olan kısıtlamalarla tamamen yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını hatırlatan Cihangir, “Bilindiği gibi yerel basının tek geliri, gazete abone satışları, reklamlar ve Basın İlan Kurumu aracılığıyla alınan resmi ilanlardır. Ancak “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi” kapsamında getirilen kısıtlamalarla yerel basının bu gelirlerinde önemli oranlarda azalma yaşanacaktır. Örneğin; Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’nde yer alan “Basın ve yayın organlarına ilan ve reklam verilmeyecek, kamu kurum ve kuruluşlarınca hiçbir şekilde günlük gazete alımı yapılmayacak, görev alanı ile ilgili olmayan yayınlara abone olunmayacak” düzenlemeleri yerel basının adeta can suyunu kesecek uygulamalardır. Bu gelirlerin kısıtlanması bizlere personel kısıtlamasına yönlendirecek ve bir çok eleman işsiz kalacaktır” ifadelerini kullandı.
Cihangir, uygulamaya konan Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi, adeta yerel basının idam fermanı olduğuna dikkat çekti.
Kamusal görev üstlenen yerel basının yaşatılması için Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’ndeki olumsuz uygulamaların iptal edilmesi konusunda Osmaniye Milletvekilleri Derya Yanık, Seydi Gülsoy ve Asu Kaya’dan destek beklediklerini vurgulayan Cihangir, “Yerel Basın şehirlerin arşivi ve hafızasıdır. Bu arşivin yok olması Yerel Demokrasi ve Yerel Siyasilerinde sesinin kısılması demektir” ifadelerini kullandığını anlattı.
Cihangir’in bu isteği üzerine CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya da yerel basına desteğin şart olduğunu belirterek partisinin konuyu TBMM’ne taşıyacağını aktardı.
CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ EMİR, TBMM’DE KONUŞTU 
Konunun önemine binaen mecliste söz alan CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, TBMM’de yaptığı açıklamada, “Yerel Basın zaten can çekişiyor. Yerel basın çok önemlidir. Yerel basın kentin arşividir. Yerel basın bir anlamda ulusal basının da can damarıdır. Dolayısıyla yerel basını yaşatmak gerekir. Oysa şimdi bu tasarı paketinde yerel basının Basın İlan Kurumundan aldığı ilanlar ve diğer reklam ücretleri kısılacağı için artık öldürülüyor. Bu yapılmasın. Yerel basın son derece önemlidir ve tasarruf yapılacaksa başka yerden yapılsın” diye konuştu.

Muhabir: Sedat Kaan ERAT