DİYANET İŞLERİ BAŞKAN YARDIMCISINDAN ENVER’UL HAMİT CAMİİ ZİYARETİ DİYANET İŞLERİ BAŞKAN YARDIMCISINDAN ENVER’UL HAMİT CAMİİ ZİYARETİ

Osmaniye’de Asri Mezarlık girişinde, kaba inşaatı tamamlanarak minaresi dikilen Cebelibereket Şehitlik Camisi hayırseverlerin yardımlarını bekliyor.
Cebelibereket Şehitlik Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Yılmazer, yaptığı açıklamada, caminin yapımı için canla başla çalıştıklarını belirtti.
Caminin kaba inşaat bölümleri tamamlandığını ifade eden Yılmazer, “Camimizi en kısa zamanda tamamlayıp Osmaniyeli hemşerilerimizin hizmetine sunmak istiyoruz. Hamdolsun Osmaniyeli dostlarımız, hemşerilerimiz müftü hocamın, dernek başkanımızın ve yönetimiyle beraber şu anda bir ivme kazandı. Bu arada da camimize destek vermesi adına davet de ediyorum” dedi.
Yılmazer, Osmaniye kamuoyu tarafından büyük bir eksiklik olarak değerlendirilen ve bir an önce tamamlanması beklenen Cami için destek beklediklerini anlattı.

FfgdfdfŞehir mezarlığının önünde bulunan bu bölge hem stratejik olarak hem de yoğunluk bakımından oldukça önemli bir bölge olduğunu hatırlatan Yılmazer, şunları kaydetti:
“Tren hattı ile mezarlık arasında bunluna bölge aynı zamanda Toprakkale yolu üzerinde olması nedeniyle oldukça yoğun. Diğer taraftan hemen az ilerisinde yapımı devam eden toptancılar sitesi ve toki konutları, karşı tarafında ise oto galericiler sitesi yer alıyor. Eğitim açısından ise adeta bir eğitim kampüsü olan bu bölgede bulunan 3 ayrı İmam Hatip okulunda yüzerce öğrenci eğitim görüyor. Yakın çevresindeki özel okullarda ise yüzlerce öğrenci bulunuyor. Ayrıca otoban bağlantı yolunun mezarlık kenarından 40 metrelik bir bulvar ile oradan geçecek olması o bölgenin önemini iyice artırıyor. Tüm bunlara ilave olarak şehrimizde vefat edenlerin çok büyük bölümünün cenaze namazları burada kılınarak defnediliyor. Vatan uğruna can veren şehitlerin cenaze törenlerinin burada yapılıyor olması da bu bölgeyi önemli hale getiren diğer bir etken olarak ortaya çıkıyor.”
Cami yapımı için katkıda bulunmak isteyenlerin Ziraat Katılım Bankası’nın TR720020900001554768000001 nolu hesabına yapılabileceği kaydedildi.  

Muhabir: Ümit KAHRIMAN